Szwajcarskie Chrebeli, czyli Pospolity Marcepan

Szwajcarskie Chrebeli, czyli Pospolity Marcepan- podobno, albo się je kocha, albo nienawidzi. Ja zdecydowanie należę do fanów tych anyżkowych ciasteczek. Chrupiących z wierzchu i miękkich w środku, leciutkich i pięknie pachnących anyżkiem. O pięknym, jasnym kolorze i charakterystycznej formie. Szwajcarzy podają je do kawy, herbaty, wina i piwa. Bardzo smaczne, ale uwaga na zęby przy...
Najnowsze przepisy
Pyszne i mięciutkie, idealne na śniadanie. Można jeść... ⇖ 5
Znakomity syrop, który stosuje cała nasza rodzina w... ⇖ 15
Ciasto Szampańskie to jeden z tych deserów, które od... ⇖ 15
Lasagne to jedno z najbardziej rozpoznawalnych dań kuchni... ⇖ 12
Bułeczki z twarogiem i owocami – puszyste, słodkie i... ⇖ 13
Przepisy z bloga
Dzisiaj zdradzę Ci najlepszy przepis na niedzielne... ⇖ 448
Jak mówi niemieckie przysłowie: obiecane jest obiecane i... ⇖ 498
Niemiecki jabłecznik z kwaśną śmietaną jest już znany... ⇖ 662
Już czas pomyśleć o wedrowce, a nie chorować !Pyszna... ⇖ 480
Podobno przepis na ucierany jabłecznik pochodzi jeszcze z... ⇖ 1226
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 2105
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 347
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 323
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 318
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 276
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 273