Tagliatelle dolci di Carnevale
Źródło: https://wzielonejkuchni.com/2019/02/tagliatelle-dolci-di-carnevale/
Tagiatelle dolci di Carnevale to slodka przekaska przygotowywana z okazji karnawalu. Danie pochodzi z rejonu Emilia Romagna. Tagiatelle w wersji slodkiej przygotowuje sie podobnie jak klasyczny makaron – glownymi skladnikami jest tutaj maka, jajka oraz cukier (w wersji klasycznej pojawia sie sol). Dodatkowo do ciasta dodaje sie odrobine alkoholu – w tradycyjnej wersji jest to […]...
Najnowsze przepisy
Pierś z indyka duszona to doskonały pomysł na smaczny i... ⇖ 15
Cześć! Ostatnio naszła mnie ochota na rafaello, ale że... ⇖ 19
Prosty przepis na klasyczny drożdżowy makowiec. Przepis... ⇖ 8
Przepisy z bloga
Koniec długiego weekendu majowego świętujemy ciastem... ⇖ 32
Poniedziałek po długim weekendzie (choć czy 9-dniowy... ⇖ 32
Z okazji środy przychodzę do Was z ciastem. Jest to... ⇖ 27
Połowa maja to najwyższy czas na rozpoczęcie sezonu... ⇖ 28
Nowy tydzień to zawsze pretekst do zmian. Legendy mówią,... ⇖ 32
Kruszonka to jedno z moich ulubionych ciast. No dobrze,... ⇖ 32
Koktajle, soki, a co za tym idzie, diety oparte tylko na... ⇖ 30
Sezon na rabarbar rozpoczynam od szybkiego i smacznego... ⇖ 714
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1659
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 857
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 679
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 590
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 566
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 527
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 468
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 468
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 440









































