Tagliatelle dolci di Carnevale

Tagiatelle dolci di Carnevale to slodka przekaska przygotowywana z okazji karnawalu. Danie pochodzi z rejonu Emilia Romagna. Tagiatelle w wersji slodkiej przygotowuje sie podobnie jak klasyczny makaron – glownymi skladnikami jest tutaj maka, jajka oraz cukier (w wersji klasycznej pojawia sie sol). Dodatkowo do ciasta dodaje sie odrobine alkoholu – w tradycyjnej wersji jest to […]...
Najnowsze przepisy
Śniadanie to najważniejszy posiłek dnia, dlatego powinno... ⇖ 2
Głębia smaku w tej zupie pochodzi z pieczonego kalafiora... ⇖ 11
Szybki makaron chow mein z kurczakiem i warzywami to... ⇖ 6
Składniki: recipe: pałki 4 sztuki i grubsze miejsca... ⇖ 18
Domowa woda gazowana to synonim wygody oraz doskonałego... ⇖ 14
Pieczone kasztany to smak jesieni, którego nie da się... ⇖ 19
Marynowane grzybki Zapach lasu, miękki mech pod stopami i... ⇖ 11
Choć parówki długo kojarzyły się z produktami niskiej... ⇖ 14
Przepisy z bloga
Sezon na rabarbar rozpoczynam od szybkiego i smacznego... ⇖ 673
Mam dziś dla Was przepis na najlepsze ciasteczka owsiane... ⇖ 676
Kruche ciasteczka z czekoladą i orzechami to ciasteczka,... ⇖ 670
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 762
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 300
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 249
Przepyszny domowy napój jak Pysio. Jest to rewelacyjne... ⇖ 184
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 179