Tagliatelle dolci di Carnevale

Tagiatelle dolci di Carnevale to slodka przekaska przygotowywana z okazji karnawalu. Danie pochodzi z rejonu Emilia Romagna. Tagiatelle w wersji slodkiej przygotowuje sie podobnie jak klasyczny makaron – glownymi skladnikami jest tutaj maka, jajka oraz cukier (w wersji klasycznej pojawia sie sol). Dodatkowo do ciasta dodaje sie odrobine alkoholu – w tradycyjnej wersji jest to […]...
Najnowsze przepisy
Filet z kurczaka na szybko to wybawienie dla zabieganych.... ⇖ 10
Ciasto ucierane cynamonowo-rumowe ze śliwkami to prosty i... ⇖ 13
Moje ulubione szybkie ciasto czekoladowe w nowej wersji z... ⇖ 24
Zeszłoroczny post z ziemniaczanymi sałatkami na letnie... ⇖ 24
Przepisy z bloga
Sezon na rabarbar rozpoczynam od szybkiego i smacznego... ⇖ 662
Mam dziś dla Was przepis na najlepsze ciasteczka owsiane... ⇖ 663
Kruche ciasteczka z czekoladą i orzechami to ciasteczka,... ⇖ 659
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 1903
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 296
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 266
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 257
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 224
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 211
Rolada biszkoptowa z jabłkami jest banalnie prosta w... ⇖ 188