tartaletki z kremem z jaglanki z czereśniami, truskawkami i borówkami
Źródło: https://majaskorupska.blogspot.com/2015/06/tarteletki-z-kremem-z-jaglanki-z.html
To dla mnie zdecydowanie przebój lata, aksamitnie słoneczny, łagodny i kojący, waniliowy krem z kaszy jaglanej na kruchym spodzie, a to wszystko pod górą owoców: truskawek, czereśni i jagód...A potem będą morele, śliwki i brzoskwinie, ale kremu z jaglanki nie zastąpię niczym, to najlepszy z kremów, krem nad kremy. Nie wiem, czy to właściwa nazwa, krem, to kasza jaglana ugotowana...
Najnowsze przepisy
Cześć! Ostatnio naszła mnie ochota na rafaello, ale że... ⇖ 4
Prosty przepis na klasyczny drożdżowy makowiec. Przepis... ⇖ 3
Pyszne, tradycyjne pierniczki - zapraszam do wspólnego... ⇖ 20
Surówka z buraka i gruszki to propozycja na pyszny dodatek... ⇖ 17
Dziś zapraszam na pyszne, mięciutkie pierniczki w trochę... ⇖ 25
Przepisy z bloga
Tymi ciasteczkami przerwałam pisanie bloga, nimi otwieram... ⇖ 34
Jeżeli jesteście bananożercami jak ja, te post jest dla... ⇖ 567
Galette to moje ulubione ciasto. Jest to tarta francuska,... ⇖ 523
Cukinia obrodziła, potrzebne są pomysły i przepisy na... ⇖ 617
Włosi są mistrzami w antipasti, prościutkich mini... ⇖ 506
Zaczęłam przygotowania do nowych warsztatów, tym razem z... ⇖ 495
Zawsze lubiłam tarty kruche z owocami czy konfiturami, ale... ⇖ 547
To chyba najbardziej, no może po moussace greckie danie.... ⇖ 590
Dzisiaj trudno mi to sobie wyobrazić, że był czas, dawno... ⇖ 552
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1645
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 734
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 678
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 585
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 564
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 523
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 468
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 466
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 440









































