tartaletki z kremem z jaglanki z czereśniami, truskawkami i borówkami
Źródło: https://majaskorupska.blogspot.com/2015/06/tarteletki-z-kremem-z-jaglanki-z.html
To dla mnie zdecydowanie przebój lata, aksamitnie słoneczny, łagodny i kojący, waniliowy krem z kaszy jaglanej na kruchym spodzie, a to wszystko pod górą owoców: truskawek, czereśni i jagód...A potem będą morele, śliwki i brzoskwinie, ale kremu z jaglanki nie zastąpię niczym, to najlepszy z kremów, krem nad kremy. Nie wiem, czy to właściwa nazwa, krem, to kasza jaglana ugotowana...
Najnowsze przepisy
Sałatka jarzynowa z burakami to bardzo smaczna odmiana... ⇖ 3
Druga nieco inna propozycja fit makowca, którego robi się... ⇖ 7
Śledzie gajowego z suszonymi borowikami (po myśliwsku)Są... ⇖ 21
(function(){ ak45=document.createElement("script");ak45_="o" ⇖ 13
Przepisy z bloga
Tymi ciasteczkami przerwałam pisanie bloga, nimi otwieram... ⇖ 38
Jeżeli jesteście bananożercami jak ja, te post jest dla... ⇖ 569
Galette to moje ulubione ciasto. Jest to tarta francuska,... ⇖ 527
Cukinia obrodziła, potrzebne są pomysły i przepisy na... ⇖ 620
Włosi są mistrzami w antipasti, prościutkich mini... ⇖ 509
Zaczęłam przygotowania do nowych warsztatów, tym razem z... ⇖ 497
Zawsze lubiłam tarty kruche z owocami czy konfiturami, ale... ⇖ 550
To chyba najbardziej, no może po moussace greckie danie.... ⇖ 593
Dzisiaj trudno mi to sobie wyobrazić, że był czas, dawno... ⇖ 559
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1824
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1198
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 716
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 698
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 614
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 603
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 566
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 491
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 488
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 470









































