Najnowsze przepisy
Polędwiczka wieprzowa to bardzo wdzięczny do obróbki... ⇖ 16
Dziś zapraszam was na wariację na temat sałatki gyros.... ⇖ 14
Pankejki na kefirze to przepis na niezwykle puszyste... ⇖ 12
Czy można mrozić ser biały w wiaderku? Zastanawialiście... ⇖ 20
Dynia pieczona w airfryer Jesień i zima to czas, kiedy... ⇖ 10
Wprowadzenie do przepisu na Kurczak ze szpinakiem i... ⇖ 28
Wprowadzenie do Pieczonych Hot Dogów w Bułkach z Awokado... ⇖ 20
Wprowadzenie do przepisu na Spaghetti z tuńczykiem... ⇖ 19
Wprowadzenie do przepisu na Kurczak w sosie barbecue... ⇖ 23
Wprowadzenie do przepisu na Krokiety z chleba tostowego z... ⇖ 25
Tiramisu
Klasyczny deser włoski uwielbiany chyba przez wszystkich.Składniki:200 g biszkoptów typu savoiardi4 jajka50 g cukru pudru500 g serka mascarpone5-6 łyżek gorzkiego kakao250 ml espresso50 ml likieru amarettoszczypta soliSposób przygotowania:1. Jajka sparzyć wrzątkiem.2. Zrobić espresso i wystudzić. Po wystudzeniu dodać do niego amaretto.3. Białka oddzielić od żółtek. Do żółtek dodać cukier i ubić na parze na puch. Do masy żółtkowej dodać mascarpone i zmiksować.4. Ubić...
Przepisy z bloga
Dziś zapraszam was na wariację na temat sałatki gyros.... ⇖ 14
Po świętach zostały mi niewykorzystane pieczarki i rulon... ⇖ 69
Po ostatnim gotowaniu zostało mi sporo mięsa i jakoś nie... ⇖ 43
Przepisy na czasie
Dzień Trzech króli, czyli 6 stycznia nazywano w dawnej... ⇖ 186
Wprowadzenie do Zapiekanki Makaronowej z Kurczakiem i... ⇖ 119
Wprowadzenie do Krokietów z Chleba Tostowego z Indykiem i... ⇖ 112
Wprowadzenie do przepisu na Kurczak Faszerowany Kremowym... ⇖ 102
Wprowadzenie do Lasagna ze szpinakiem kurczakiem i sosem... ⇖ 97
Wprowadzenie do Tartaletek z Kremem Waniliowym i Owocami... ⇖ 88
Wprowadzenie do Kremowego Kurczaka ze Szpinakiem i Serem z... ⇖ 85
Zastanawiasz się, ile czasu gotować owsiankę? To zależy... ⇖ 79