Torcik truskawkowo-migdałowy

Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon truskawkowy. Torcik ma kilka smacznych warstw i struktur. To rewelacyjny deser na ciepłe dni. Uwaga: szklanka 200 ml Składniki na kruche ciasto: 125 g (1 niepełna szklanka) mąki tortowej 1 żółtko 14 g (1 łyżka) cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 1 szczypta soli 90 g masła Przygotowanie: Wszystkie składniki zagniatam w kulkę, zawijam w folię i odkładam do lodówki na 30 minut. Następnie rozwałkowuję...
Najnowsze przepisy
Filet z kurczaka na szybko to wybawienie dla zabieganych.... ⇖ 9
Ciasto ucierane cynamonowo-rumowe ze śliwkami to prosty i... ⇖ 13
Moje ulubione szybkie ciasto czekoladowe w nowej wersji z... ⇖ 23
Zeszłoroczny post z ziemniaczanymi sałatkami na letnie... ⇖ 23
Przepisy z bloga
Łatwe i szybkie ciasto ucierane orkiszowe możesz zrobić... ⇖ 41
Ciasto gryczane z owocami to propozycja nie tylko dla tych,... ⇖ 64
Te fantastycznie łatwe i pyszne ciasteczka Florentynki... ⇖ 168
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 1902
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 296
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 266
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 257
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 224
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 211
Rolada biszkoptowa z jabłkami jest banalnie prosta w... ⇖ 188