Torrone – nugat z pistacjami i migdałami

Torrone – nugat z pistacjami i migdałami to włoski przysmak popularny nie tylko w okresie Świąt Bożego Narodzenia, ale również w ciągu całego roku. Składa się z orzechów, ubitych białek, miodu i cukru. Istnieje wiele wersji tego specjału, przepis różni się w zależności od regionu. Może być z dodatkiem orzechów laskowych lub włoskich, kandyzowanych owoców,...
Najnowsze przepisy
Pomidory to warzywo, które od pokoleń towarzyszy nam w... ⇖ 18
Gdy pierwszy raz spróbowałem wietnamskich sajgonek... ⇖ 16
Dziś pomysł na panierowane polędwiczki z kurczaka w... ⇖ 29
Przepisy z bloga
Pudding z tapioki z karmelizowanymi figami z dodatkiem... ⇖ 64
Zupa z bobem, kaszą bulgur i kurczakiem na wywarze z... ⇖ 104
Deser morelowy z ciasteczkami amaretti to doskonały... ⇖ 152
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 784
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 324
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 279
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 209
Przepyszny domowy napój jak Pysio. Jest to rewelacyjne... ⇖ 204