tort z gruszkami
Źródło: https://domowysmakjedzenia.pl/2019/03/15/tort-z-gruszkami/
skladniki na biszkopt:6 jajek, bialka oddzielone od zoltek120 g maki180 g cukru45 g maki ziemniaczanej wykonanie:Bialka ubijamy na sztywno. Dodajemy stopniowo dodajemy cukier a nastepnie zoltka, caly czas miksujac. Na koniec dodajemy przesiane maki i delikatnie mieszamy szpatulka. Ciasto przekladamy do foremki- tortownicy ok. 22 cm srednicy. Pieczemy przez ok. 35-40 min. Upieczony biszkopt odstawi...
Najnowsze przepisy
Mięciutki, wilgotny, po prostu rozpływa się w ustach.... ⇖ 15
Wino to nie tylko szlachetny trunek do degustacji, ale i... ⇖ 11
Miodownik z kremem budyniowym to jedno z tych tradycyjnych... ⇖ 22
Ciasto drożdżowe wzbogacone o kardamon z nadzieniem z... ⇖ 10
Przepisy z bloga
składniki na biszkopt kakaowy:70 g mąki 25 g kakao4 jajka... ⇖ 65
składniki:1 arkusz ciasta francuskiego3-4 świeże figi1-2... ⇖ 78
składniki na biszkopt czekoladowy:70 g mąki25 g kakao50 g... ⇖ 220
składniki:1 opakowanie wafli 200 g masła100 g cukru220 g... ⇖ 230
składniki na ciasto makowe na białkach:285 g białek160 g... ⇖ 413
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 553
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 474
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 456
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 392
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 373
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 357
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 356
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 245
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 229
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 224









































