Najnowsze przepisy
Zobacz moje zestawienie ciast i słodkości idealnych na... ⇖ 10
Faszerowane udka młodą kapustą to wyrafinowane danie,... ⇖ 5
Chlebek ziołowy odrywany to idealny przepis na majówkę!... ⇖ 73
Cukinia Kala Namak Cukinia, taka z grilla to chyba moje... ⇖ 52
Namelaka czekoladowa to niezwykle kremowy krem do tortu i... ⇖ 77
Tortiglioni z Ricottą i Szałwią
Tortiglioni z Ricottą i Szałwią… Tortiglioni krótki makaron podobny do rigatoni, ale większy. Ze spiralnymi rowkami wzdłuż makaronu, które powstają w maszynce do makaronu. Makaron ten swoją nazwę bierze mój drogi czytelniku, od łacińskiego słowa – torquere – oznaczającego – przekręcać, skręcać. Ciężko określić, skąd dokładnie pochodzi ten rodzaj makaronu, ale przypuszczenia są, że pochodzi… Czytaj dalej Tortiglioni z Ricottą i...
Przepisy z bloga
Pasta Sugo alla Siciliana, Historia i Pochodzenie. Pasta... ⇖ 136
Pasta Sugo alla Salvia, historii i przepis. Włoska kuchnia... ⇖ 50
Pasta Bagna Cauda: Włoska Tradycja Prosto z Serca Piemontu... ⇖ 58
Pasta Funghi e Piselli to klasyczne włoskie danie, które... ⇖ 32
Pasta wSugo al mascarpone e la pancetta — Historia i... ⇖ 66
Rigatoni Sugo di Zucca e Amaretti: Historia, Pochodzenie,... ⇖ 35