Najnowsze przepisy
Najlepsze ciasto, które babcia piecze każdego lata. Teraz... ⇖ 110
Ciekawy sposób na jajka sadzone Jajka sadzone w wianuszku.... ⇖ 23
Ciasteczka zrobione, bo miałam masło na końcówce daty,... ⇖ 19
Uwielbiam agrest, a w tym roku obrodził bardzo, więc... ⇖ 23
Przygotowanie dobrego ciasta drożdżowego wbrew pozorom... ⇖ 41
Inspiracją do tej sałatki były dwie rzeczy - pierwsza to... ⇖ 27
TRADYCYJNA BRUSCHETTA

Kontynuuje wyprawe po kuchni wloskiej. Dzisiaj przedstawie moja ulubiona przystawke - Bruschetta (czytaj brusketta).Bruschetta to grzanka posmarowana oliwa i natarta czosnkiem. Podaje sie ja ze swiezymi ziolami, pomidorami, ogorkiem, cebula, szynka, oliwkami lub mozzarella. Mozna dowolnie laczyc skladniki, proporcje.To wloskie antipasti znane jest od mniej wiecej XV wieku. Slowo "Bruscare&quo...
Przepisy z bloga
Dzisiejsza moja propozycja, to pomysl na wykwintny, bardzo... ⇖ 849
Dzisiaj mam dla Was ciekawy przepis na czekoladowe ciasto z... ⇖ 708
Oto nastepny przepis wedlug ktorego przygotowalysmy danie... ⇖ 967
Dzisiaj chce z Wami podzielic sie przepisem na zupe z... ⇖ 1228
Na warsztatach kulinarnych organizowanych w Żulawskim... ⇖ 724
Pieczony boczek jest drugim daniem, ktore wykonalysmy w... ⇖ 820
Szarlotka to slodki i gesty koktajl o korzennym posmaku.... ⇖ 877
W Żulawskim Osrodku Kultury i Sportu w Cedrach Wielkich... ⇖ 1709
W najblizszych dniach opublikuje bardzo duzo przepisow na... ⇖ 769
Pogoda dopisuje wiec szkoda tracic czas na staniu przy... ⇖ 3749
Witam po dlugiej przerwie!Mam dla Was przepis na latwa i... ⇖ 1066
Rogale francuskie po podgrzaniu w piekarniku robia sie... ⇖ 776
Uwielbiam kurczaka marynowanego w maslance lub jogurcie!... ⇖ 755
Przepisy na czasie
Poniżej stary, wypraktykowany w naszej rodzinie od lat... ⇖ 1476
Wprowadzenie do Pasztecików z mięsem i sosem czosnkowym... ⇖ 777
Te ogórki wychodzą niezwykle łagodne w smaku i naprawdę... ⇖ 752
Bób w zupełnie innej odsłonie, ze świeżymi warzywami... ⇖ 508
Gorące kanapki z blachy przygotowuje się bardzo szybko i... ⇖ 417