Najnowsze przepisy
Idealne ciasto na jesienne dni. Marchewka, banan, jabłko,... ⇖ 18
Wprowadzenie do przepisu na Kurczak w kremowym sosie... ⇖ 20
Często robię go na obiad, tak po prostu, do tego kasza... ⇖ 31
Placki z mąki kokosowej, bezglutenowe. Ubicie piany i... ⇖ 12
Wprowadzenie do przepisu na Kurczak po toskańsku w... ⇖ 22
Turecki chlebek z patelni -bazlama
Turecki chlebek z patelni -bazlama Bazlama to proste chlebki pieczone na patelni. Ciasto wyrabia się szybko, ponieważ spulchnia się je proszkiem do pieczenia. Pomija się długi proces wyrastania, jak przy chlebkach drożdżowych. Bazlama jest puszysta i miękka, można ją jeść jako samodzielne danie lub w towarzystwie kotletów, sałatek, serów i zimnych sosów. Jest nieco grubsza od podpłomyków, w smaku podobna do pity. Składniki: na 4 bazlamy 20 centymetrowe 3 szklanki mąki...
Przepisy z bloga
Przekąska z ciasta francuskiegoBardzo prosta przekąska... ⇖ 64
Sałatka ziemniaczana na szybkoProsta, smaczna sałatka... ⇖ 31
Bitki schabowe z cebulą i pieczarkami Bitki ze schabu z... ⇖ 42
Chleb z ziarnami na dwie foremkiDuża porcja chleba na dwie... ⇖ 52
Ciasto Czarny KsiążęCiasto mocno czekoladowe i wilgotne... ⇖ 74
Przepisy na czasie
Prosty i szybki przepis na pyszne ciasteczka twarogowe... ⇖ 3445
Śledzie z tego przepisu są przepyszne, słodko - kwaśne,... ⇖ 3306
Mięciutki środek i pysznie chrupiąca skórka ... cóż... ⇖ 2194
Dzisiaj zapraszam na błyskawiczne ciasto, które idealnie... ⇖ 749
Ryba po grecku - prosty przepisRyba po grecku - prosty... ⇖ 737
Wprowadzenie do przepisu na Kruche Ciasteczka Kruche... ⇖ 717
Sernik w czekoladowym cieście z brzoskwiniami. Prosty,... ⇖ 655