Turecki chlebek z patelni -bazlama

Turecki chlebek z patelni -bazlama Bazlama to proste chlebki pieczone na patelni. Ciasto wyrabia się szybko, ponieważ spulchnia się je proszkiem do pieczenia. Pomija się długi proces wyrastania, jak przy chlebkach drożdżowych. Bazlama jest puszysta i miękka, można ją jeść jako samodzielne danie lub w towarzystwie kotletów, sałatek, serów i zimnych sosów. Jest nieco grubsza od podpłomyków, w smaku podobna do pity. Składniki: na 4 bazlamy 20 centymetrowe 3 szklanki mąki...
Najnowsze przepisy
Gruszki w Syropie Waniliowym – Słodkie Przetwory Idealne... ⇖ 19
Obłędny, kremowy, słodki, mięciutki i pachnący, po... ⇖ 16
Zapiekane sakiewki z kurczaka to prosty, a jednocześnie... ⇖ 20
Bitki Wieprzowe w Sosie Własnym – Klasyk, Który Zawsze... ⇖ 18
Poznaj przepis na orzechowe espressino – kawowy deser... ⇖ 18
Makaron z cukinii z gorgonzolą i parmezanem – lekki i... ⇖ 20
Przepisy z bloga
Bardzo proste ciasto z owocami. Wystarczy wrzucić do miski... ⇖ 32
Dokładniej kluski ziemniaczano-dyniowe z dziurką. Trwa... ⇖ 39
Prosta surówka z kapusty, jabłka, marchewki i cebuli... ⇖ 41
Zielona fasolka szparagowa podana z czosnkiem i masełkiem... ⇖ 48
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 1852
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 290
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 248
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 247
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 192
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 190
Rolada biszkoptowa z jabłkami jest banalnie prosta w... ⇖ 183
Ciasto Orzechowa Krówka to pyszne ciasto z kajmakiem i... ⇖ 164