Turecki chlebek z patelni -bazlama
Źródło: https://rajchelewa.blogspot.com/2024/05/turecki-chlebek-z-patelni-bazlama.html
Turecki chlebek z patelni -bazlama Bazlama to proste chlebki pieczone na patelni. Ciasto wyrabia się szybko, ponieważ spulchnia się je proszkiem do pieczenia. Pomija się długi proces wyrastania, jak przy chlebkach drożdżowych. Bazlama jest puszysta i miękka, można ją jeść jako samodzielne danie lub w towarzystwie kotletów, sałatek, serów i zimnych sosów. Jest nieco grubsza od podpłomyków, w smaku podobna do pity. Składniki: na 4 bazlamy 20 centymetrowe 3 szklanki mąki...
Najnowsze przepisy
Buraczki z czosnkiem i majonezem – prosty przepis na... ⇖ 8
Domowa żurawina w słoikach to najlepszy dodatek do mięs,... ⇖ 9
Wybór odpowiednich herbat do miejsc gastronomicznych to... ⇖ 13
Przepis na aromatyczną korzenną szarlotkę idealną na... ⇖ 14
Przepisy z bloga
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu... ⇖ 52
W Wielkopolsce makiełki to tradycyjny wigilijny deser. W... ⇖ 46
Tradycyjny domowy obiad z roladami z karkówki i pysznym... ⇖ 43
Przepisy na czasie
Kebab na papierze do pieczenia Nastała moda na genialny... ⇖ 54
Ciasto pijak siostry Anastazji to klasyka polskich stołów... ⇖ 54
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu... ⇖ 52
Domowy filet z indyka – zdrowa wędlina bez dodatków i w... ⇖ 42
Pyszne proste danie, do którego idealnie pasuje kasza... ⇖ 37
Miękkie ciasto, aromatyczny farsz z kapusty i grzybów,... ⇖ 37
Pasta pieczarkowa z jajkiem Pasta pieczarkowa z jajkiem -... ⇖ 36
MINI ROGALIKI Z CIASTA FRANCUSKIEGOMam dla ciebie dzisiaj... ⇖ 33
składniki na biszkopt kakaowy:70 g mąki 25 g kakao4 jajka... ⇖ 29





































