Ulnik
Źródło: http://kuchniakryzysowa.blogspot.com/2022/05/ulnik.html
Pierwsze z trzech dań kuchni aszkenazyjskiej. Kim są aszkenazyjscy Żydzi bez trudu znajdziecie, tylko zalecam źródła, co najmniej trochę naukowe, a nie strony, które wyglądają jak robione dwie dekady temu. Kwestia jest skomplikowana i zawiła, że musiałbym się tu nieźle rozpisać. Co należy wiedzieć w skrócie, to to, że to Żydzi zamieszkujący, do niedawna dość licznie,...
Najnowsze przepisy
Moskaliki kupuję na wagę w sklepie rybnym, to takie małe... ⇖ 9
Wybór odpowiedniej patelni może diametralnie zmienić... ⇖ 13
Kogutki z makiem – kuchnia podkarpackaLokalizacja: gmina... ⇖ 12
Ciemne ciasto pod ser to klasyczny, kakaowy spód idealny... ⇖ 17
Przepisy z bloga
Wyjątkowo kryzysowe, bo zasadniczo wyrzucane jako odpad,... ⇖ 44
Będąc jeszcze biednym studentem, zdarzało się czasem... ⇖ 49
Grzyb o ciekawej nazwie, ozorek dębowy, jak sama nazwa... ⇖ 119
Dzisiaj obchodzimy Star Trak Day, na okoliczność rocznicy... ⇖ 109
Wpadło mi w ręce ostatnio trochę warzyw, które, z uwagi... ⇖ 110
Pieczonki już kiedyś robiłem, a nawet zdobyłem dzięki... ⇖ 141
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 571
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 500
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 482
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 406
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 383
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 379
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 370
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 251
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 247
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 246









































