Żur wielkanocny chrzanowy

Żur z jajkiem i białą kiełbasą, którym rozpoczynamy wielkanocne śniadanie. Doskonały na zaostrzenie apetytu, lekko kwaśny i ostry, niezbyt gęsty, bez ziemniaków, zabielany, z odrobiną chrzanu. Taki w sam raz na start.Składniki:2 l bulionu2 marchewki3 szklanki zakwasu na żur4 białe kiełbasy4 jajka ugotowane na twardołyżka majeranku suszonego3 ząbki czosnku20 dkg boczku wędzonego3 liście laurowe4-5 kulek ziela angielskiego1 duża cebulasól, pieprz do smaku2...
Najnowsze przepisy
Uwielbiam tą pastę z awokado, robię ją z dodatkami ,bo... ⇖ 4
Ciasto na herbatnikach z dżemem porzeczkowym to deser,... ⇖ 5
Tosty francuskie z piekarnika – blacha dla rodzinyJedno... ⇖ 9
Sernik z brzoskwiniami i makowo-kokosową bezą na kakaowym... ⇖ 13
Przepisy z bloga
Kotlet de volaille przyrządzamy z piersi kurczaka, którą... ⇖ 52
Przepisy na czasie
Te ogórki to prawdziwy słoikowy hit, który robi furorę... ⇖ 1445
Pierogi ruskie to klasyk, który zawsze się sprawdza!... ⇖ 897
Sałatka Słoikowa od Teściowej to sprawdzony przepis na... ⇖ 638
Zapraszam Was serdecznie do kolejnego przepisu, w którym... ⇖ 547
Uwielbiam , chociaż nie jestem przesadnie mięsożerna.I... ⇖ 515
Najlepszy kompot na zimę to jest ten z mirabelek, który... ⇖ 462
Plasterki kanapkowe na zimę to znakomita propozycja na... ⇖ 456
Znakomite na zimę złote ogórki, które świetnie nadają... ⇖ 447