Vol-au-vent z pianką truskawkową
Źródło: http://www.rngkitchen.pl/2020/05/vol-au-vent-z-pianka-truskawkowa.html
Vol-au-vent powstają poprzez połączenie trzech kawałków ciasta francuskiego. Z ciasta wycina się trzy okręgi, w dwóch z nich wycina się jeszcze mniejszy otwór i wszystkie łączy ze sobą białkiem. Po upieczeniu wyrośnięte ciasto przypomina mały garnuszek z pokrywką, która powstaje z wyciętych małych okręgów. Uformowane w ten sposób babeczki mogą być samodzielnym...
Najnowsze przepisy
Dziś przepis na nietypowe buraczki .Buraczki po ukraińsku... ⇖ 8
Kiedy przygotowuję lekki deser z jabłek z cynamonem, od... ⇖ 14
Ciasto Niespodzianka Markizy to elegancki, warstwowy deser,... ⇖ 83
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 19
Kotlety mielone z brokułem to proste, szybkie i wyjątkowo... ⇖ 20
Przepisy z bloga
Z pewnością nie jest to danie ekspresowe i za chiny... ⇖ 18
Przepis pochodzi z książki Smaczna Polska Magdy Gessler.... ⇖ 43
Dobrze patrzycie. Tak z kiszonego pora, którego w zasadzie... ⇖ 50
Już dawno nie było serniczka XD Dżołk taki XD Jak dla... ⇖ 49
W zasadzie tak średnio przepadam za zupą dyniową, ale... ⇖ 49
Od zawsze lubiłem takie treściwe drugie dania . Mięcho... ⇖ 62
Nadejszła wiekopomna chwila, gdzie bezkarne spożywanie... ⇖ 58
Przepisy na czasie
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 412
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 313
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 303
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 249
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 198
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 180
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 157
Przepyszna ryba po grecku w ekspresowej wersji dla... ⇖ 134









































