Vol-au-vent z pianką truskawkową
Źródło: http://www.rngkitchen.pl/2020/05/vol-au-vent-z-pianka-truskawkowa.html
Vol-au-vent powstają poprzez połączenie trzech kawałków ciasta francuskiego. Z ciasta wycina się trzy okręgi, w dwóch z nich wycina się jeszcze mniejszy otwór i wszystkie łączy ze sobą białkiem. Po upieczeniu wyrośnięte ciasto przypomina mały garnuszek z pokrywką, która powstaje z wyciętych małych okręgów. Uformowane w ten sposób babeczki mogą być samodzielnym...
Najnowsze przepisy
Delikatna, puszysta i pełna smaku focaccia z dodatkiem... ⇖ 6
Kentucky Gold – prosty domowy sos, który pasuje do wielu... ⇖ 13
Ta warstwowa sałatka na Sylwestra jest nieziemska! Lubię... ⇖ 18
Zestaw sprawdzonych propozycji na sylwestrowe sałatki,... ⇖ 21
Przepisy z bloga
Z pewnością nie jest to danie ekspresowe i za chiny... ⇖ 50
Przepis pochodzi z książki Smaczna Polska Magdy Gessler.... ⇖ 71
Dobrze patrzycie. Tak z kiszonego pora, którego w zasadzie... ⇖ 65
Przepisy na czasie
Prosty przepis na klasyczny drożdżowy makowiec. Przepis... ⇖ 3780
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 2344
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1679
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 940
Duszona pierś z indyka na kanapki Dziś zdrowa domowa... ⇖ 915
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 852
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 805









































