W jakiej temperaturze piec kartoflaka
Źródło: https://kasia-gotuje.pl/w-jakiej-temperaturze-piec-kartoflaka/
Kartoflak, znany także jako babka ziemniaczana, to danie wywodzące się z kuchni polskiej, szczególnie popularne na Podlasiu i Lubelszczyźnie. To pyszna, sycąca potrawa, której podstawą są tarty ziemniaki, cebula i boczek, pieczone razem do złocistości. Jak każde tradycyjne danie, kartoflak wymaga odpowiedniego podejścia, zwłaszcza jeśli chodzi o temperaturę pieczenia. W tym artykule dowiesz się, w...
Najnowsze przepisy
Domowy zakwas z buraków to podstawa pysznego barszczu, ale... ⇖ 3
Błyskawiczny piernik z polewą czekoladową Błyskawiczny... ⇖ 8
Mięciutki, wilgotny, po prostu rozpływa się w ustach.... ⇖ 20
Wino to nie tylko szlachetny trunek do degustacji, ale i... ⇖ 14
Miodownik z kremem budyniowym to jedno z tych tradycyjnych... ⇖ 28
Przepisy z bloga
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 470
Ciasto pijak siostry Anastazji to klasyka polskich stołów... ⇖ 107
Cześć! Dzisiaj pieczemy szybki skyrnik z owocami, jest... ⇖ 56
Cześć dzisiaj robimy smaczne i szybkie kieszonki z piersi... ⇖ 65
Składniki: Polewa: Ciasto mleczne wykonanie: 1. Serek... ⇖ 1160
Cześć! Dzisiaj robimy cytrynowe ciasto z cukinii mojej... ⇖ 71
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 557
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 474
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 470
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 393
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 373
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 371
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 359
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 245
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 234
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 233






































