W jakiej temperaturze piec kurczaka?

Kurczaka najlepiej piec w temperaturze 180-200°C (350-400°F). Czas pieczenia zależy od wielkości kurczaka: Warto upewnić się, że wewnętrzna temperatura mięsa osiąga 75°C (165°F) w najgrubszym miejscu, co zapewni, że kurczak jest dobrze upieczony i bezpieczny do spożycia.
Najnowsze przepisy
Lasagne to jedno z najbardziej rozpoznawalnych dań kuchni... ⇖ 6
Bułeczki z twarogiem i owocami – puszyste, słodkie i... ⇖ 6
Gdy myślimy o sałacie, najczęściej wyobrażamy sobie... ⇖ 13
#WspółpracaRecenzencka #WydawnictwoAlbatrosWielu z nas... ⇖ 11
Obiad bez glutenu na bazie kaszy jaglanej, grzybów kurek... ⇖ 20
Przepisy z bloga
Ciasto leśny mech na dużą blachę to prosty sposób na... ⇖ 104
Pulpety w sosie własnym to prosty sposób na pożywny i... ⇖ 72
Pieczone Szparagi w Boczku to prosty sposób na elegancką... ⇖ 81
Gotowanie szparagów przed pieczeniem jest opcjonalne. Dla... ⇖ 101
Cześć! Dzisiaj pieczemy przepyszne kruche ciasto z... ⇖ 764
Cześć! Dzisiaj robimy super szybki i smaczny obiad,mam... ⇖ 91
Sałatka gyros to prawdziwy kulinarny most między ulicznym... ⇖ 126
Zupa pieczarkowa. Brzmi jak klasyk, prawda? I słusznie! W... ⇖ 91
Beza to jeden z tych deserów, które potrafią przyprawić... ⇖ 121
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 2097
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 346
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 321
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 314
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 273
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 272