W jakiej temperaturze piec mięso w słoikach
Źródło: https://kasia-gotuje.pl/w-jakiej-temperaturze-piec-mieso-w-sloikach/
Pieczenie i pasteryzacja mięsa w słoikach to świetny sposób na długotrwałe przechowywanie i zachowanie smaku mięsnych przetworów, szczególnie domowych smakołyków, takich jak konserwy, gulasze czy smalec z mięsem. Proces ten wymaga jednak odpowiedniego podejścia, zwłaszcza pod względem temperatury. Zbyt niska temperatura może spowodować, że mięso nie zostanie odpowiednio zakonserwowane, natomiast zbyt wysoka – może zaszkodzić...
Najnowsze przepisy
13.12.2025 Magda Ta piernikowa owsianka z piekarnika to... ⇖ 7
Karpatka to jedno z tych ciast, które od razu przywołuje... ⇖ 13
W okresie bożonarodzeniowym a w zasadzie od pierwszych dni... ⇖ 10
Wilgotne brownie w świątecznej formie Pana Ciastka. Mały... ⇖ 10
Klasyczny wigilijny farsz do pierogów z kapustą kiszoną... ⇖ 20
Tradycyjny farsz do uszek przygotowany z aromatycznych... ⇖ 22
Przepisy z bloga
Cześć! Dzisiaj pieczemy puszyste pierniczki z polewą... ⇖ 18
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 549
Ciasto pijak siostry Anastazji to klasyka polskich stołów... ⇖ 112
Cześć! Dzisiaj pieczemy szybki skyrnik z owocami, jest... ⇖ 59
Cześć dzisiaj robimy smaczne i szybkie kieszonki z piersi... ⇖ 68
Składniki: Polewa: Ciasto mleczne wykonanie: 1. Serek... ⇖ 1165
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1201
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 630
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 549
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 530
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 474
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 433
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 430
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 415
W naszym domu na Wigilii karp jest jednym z obowiązkowych... ⇖ 314







































