Wątróbka z gęsi owsianej w cydrze

Watrobka panierowana klasycznie w polaczeniu z jablkami karmelizowanymi w cydrze.Skladniki:600 g gesiej watrobki150 g smalcu gesiego150 g bulki tartej3 lyzki maki2 jajka2 jablka2 lyzki brazowego cukru100 ml cydrusol, pieprzPrzygotowanie:Watrobki oczyscilem z blon i zolci, oplukalem, osuszylem i pokroilem na plastry. Kroic nalezy ukosnie tak, aby plastry mialy jak najwieksza po...
Najnowsze przepisy
Marynowane grzybki Zapach lasu, miękki mech pod stopami i... ⇖ 5
Choć parówki długo kojarzyły się z produktami niskiej... ⇖ 10
Rydze smażone z cebulą i czosnkiem Rydze smażone z... ⇖ 14
Jeśli szukasz czegoś ciekawszego niż nudne kanapki, to... ⇖ 13
Przepisy z bloga
W ubiegłym roku na półki Empiku trafiła dość ciekawa... ⇖ 100
Pomimo tego, że bardzo lubię eksperymenty w kuchni, to... ⇖ 84
Mocno korzenne ciasto znad samego Gangesu w połączeniu z... ⇖ 84
Nie, żebym nie lubił surówki z kiszonej kapusty, ale w... ⇖ 73
Czasami człowiek siedzi i duma, co by tu zjeść dobrego,... ⇖ 105
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 759
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 295
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 245
Przepyszny domowy napój jak Pysio. Jest to rewelacyjne... ⇖ 180
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 175