Wietnamskie sajgonki z wołowiną i warzywami
Źródło: https://waniliaikardamon.blogspot.com/2022/02/wietnamskie-sajgonki-z-woowina-i.html
Tradycyjne wietnamskie sajgonki są smażone w głębokim tłuszczu, choć bardzo dobre dla nas są zwyczajnie za tłuste, dlatego ja robię je w piekarniku i takie smakują nam najlepiej. Receptury na nią są różne, wnętrze można wypełnić dowolnym farszem np:makaronem ryżowym z warzywami i grzybami mun, doprawia się ja na ostro i podaje z wyrazistym sosem. Sprawdzą się na...
Najnowsze przepisy
Najlepsze pierniczki imbirowe- pachnące cynamonem ale i... ⇖ 7
Nadejszła wiekopomna chwila, gdzie bezkarne spożywanie... ⇖ 7
Jeśli chcecie przenieść się na gorącą Sycylię bez... ⇖ 18
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt... ⇖ 22
Mahallabia – kremowy arabski deser o smaku mleka, wanilii... ⇖ 14
Przepisy z bloga
Są takie dania które zje się raz, a potem przez lata... ⇖ 69
Słodkie, puchate z migdałowym nadzieniem w połączeniu... ⇖ 199
Makaroniki to lada wyzwanie, nie jest to łatwy wypiek i... ⇖ 255
Lekka, chrupiąca z piankowym wnętrzem, leciutkim jak... ⇖ 308
Smak dzieciństwa. Tak! Pamiętam czasy gdy jako mała... ⇖ 371
Obłędny deser!Idealny na letnie dni. Kruchy kakaowy spód... ⇖ 328
Jedna z pyszniejszych rolad lekkich jak chmurka która nie... ⇖ 414
Przepisy na czasie
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 113
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 80
W dzieciństwie kotlet mielony był królem niedzielnego... ⇖ 75
Wczorajszy ryż. Produkt, który budzi skrajne emocje — z... ⇖ 73
Jesień może być piękna nawet w kuchni. Stary przepis... ⇖ 58









































