Najnowsze przepisy
Nie spodziewałam się, że wyjdą takie dobre!! Ciasta z... ⇖ 28
Są takie dania, do których wraca się z przyjemnością.... ⇖ 28
Składniki: ciasto francuskie XXL 1 rolka, olej rzepakowy... ⇖ 26
Sage Salted Caramel Cinnamon ChillGdy historia spotyka... ⇖ 21
Świeżonka czyli swojska uczta mięsna

Swieżynka, a czasem też smażonka, w moim regionie znana jako świeżonka czyli swojska uczta mięsna. Świeżonka była (i mam nadzieję, że nadal jest), nieodzownym elementem podczas świniobicia. Ze świeżej jeszcze tuszy wykrawało się po kawałku różnego rodzaju mięsa. Zazwyczaj było to podgardle, karkówka, łopatka, boczek i wątróbka. Krojone było w dość dużą kostkę, a...
Przepisy z bloga
Ten przepis na proste ciasto ucierane z owocami wygrywa pod... ⇖ 602
Kremowa, delikatna cukinia ze śmietaną i czosnkiem, to... ⇖ 341
Jak zrobić dobry twarożek domowy z zielonym ogórkiem,... ⇖ 292
Hawajska sałatka makaronowa, czyli Aloha na talerzu. Ten... ⇖ 370
Przepisy na czasie
Poniżej stary, wypraktykowany w naszej rodzinie od lat... ⇖ 1366
Wprowadzenie do Pasztecików z mięsem i sosem czosnkowym... ⇖ 734
Te ogórki wychodzą niezwykle łagodne w smaku i naprawdę... ⇖ 697
Bób w zupełnie innej odsłonie, ze świeżymi warzywami... ⇖ 474
Gorące kanapki z blachy przygotowuje się bardzo szybko i... ⇖ 397
Jarzynka do obiadu to znakomity sposób na przetwory na... ⇖ 268