Wigilijne śledzie po cygańsku z nutą ostrości

Śledz to obowiazkowe danie na naszym wigilijnym stole, gdzie wystepuje w postaci rewelacyjnej salatki, w ktorej niepowtarzalny smak tej ryby idealnie komponuje sie z polskimi warzywami: czerwona papryka, wyrazistym porem, tradycyjnymi rodzimymi ogorkami konserwowymi i pachnaca cebula. Calosc dopelnia nutka pikanterii w postaci malej papryczki, co sprawia, ze salatka oblednie smakuje, a do tego ci...
Najnowsze przepisy
Robię ją z kukurydzy konserwowej, dlatego można gotować... ⇖ 7
Ciasto czekoladowe ze śliwkami na kefirze to pomysł na... ⇖ 9
Sernik z mlekiem skondensowanym to ciasto, które potrafi... ⇖ 14
Przepisy z bloga
Klasyczna karpatka z chrupiącego ciasta, z aksamitnym... ⇖ 711
Krokiety z dodatkiem szpinaku, nadziewane delikatnym... ⇖ 777
Pachnący tymiankiem delikatny krem z bobu i króla warzyw... ⇖ 762
Szybki w przygotowaniu, pachnący wanilią budyń na bazie... ⇖ 736
Moja wersja potrawy z Kraju Kwitnącej Wiśni złożona z... ⇖ 922
Domowe, szybkie i łatwe w przygotowaniu puszyste ciasto na... ⇖ 888
Chrupiące, lekkie gofry z orzeźwiającymi truskawkami i... ⇖ 846
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 1979
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 320
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 287
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 279
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 243
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 235
Rolada biszkoptowa z jabłkami jest banalnie prosta w... ⇖ 199