Najnowsze przepisy
Usmażone kotlety ze zmielonego schabu wieprzowego podane z... ⇖ 3
Pasta Bagna Cauda: Włoska Tradycja Prosto z Serca Piemontu... ⇖ 10
Już dawno miałam je w planach przygotować, ale jakoś... ⇖ 34
Chleb codzienny z czarnuszkąDomowy chleb pszenno-żytni z... ⇖ 35
ŚWIĄTECZNY STOLLEN
Stollen to drozdzowa strucla bozonarodzeniowa z marcepanem popularna w Niemczech i Holandii. Charakteryzuje sie zwartym ciastem z duza iloscia bakalii oraz walkiem marcepana przechodzacym wzdluz calej strucli. Uwielbiam jej smak, pewnie dlatego, ze bardzo lubie marcepan, a on wlasnie dominuje w tym ciescie.Jakos dotychczas jednak, zawsze sklanialam sie ku tradycyjnemu polskiemu keksowi, ktor...
Przepisy z bloga
Pyszny, delikatny (pieczony w kąpieli wodnej), nie mocno... ⇖ 94
Wierzcie mi, ten sernik jest naprawdę prosty do wykonania.... ⇖ 78