ŚWIĄTECZNY STOLLEN
		Źródło: https://walijskiepichcenie.blogspot.com/2014/12/swiateczny-stollen.html
		Stollen to drozdzowa strucla bozonarodzeniowa z marcepanem popularna w Niemczech i Holandii. Charakteryzuje sie zwartym ciastem z duza iloscia bakalii oraz walkiem marcepana przechodzacym wzdluz calej strucli. Uwielbiam jej smak, pewnie dlatego, ze bardzo lubie marcepan, a on wlasnie dominuje w tym ciescie.Jakos dotychczas jednak, zawsze sklanialam sie ku tradycyjnemu polskiemu keksowi, ktor...
		
		
		
		
		
Najnowsze przepisy
Przerywam dziś kolejną, przewidzianą wcześnieja tym... ⇖ 3
Kremowy kurczak w sosie z pieczarkami, gruszką i suszonymi... ⇖ 7
Mahallabia – kremowy arabski deser o smaku mleka, wanilii... ⇖ 6
Gdybym miała wybierać między sernikiem, a szarlotką... ⇖ 20
Przepisy z bloga
Gdybym miała wybierać między sernikiem, a szarlotką... ⇖ 20
Cytrynowy sernik na zimno ze śmietanki i mascarpone to... ⇖ 24
Oto pyszny przepis na kremowy sos śmietanowy z boczniakami... ⇖ 35
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 348
Szukasz lekkiej, zdrowej i pełnej smaku zupy? Zapraszam... ⇖ 89
Szybka, pożywna i pełna białka pasta do chleba to... ⇖ 87
Przepisy na czasie
W dzieciństwie kotlet mielony był królem niedzielnego... ⇖ 65
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 60
Wczorajszy ryż. Produkt, który budzi skrajne emocje — z... ⇖ 58
Jesień może być piękna nawet w kuchni. Stary przepis... ⇖ 46








































