Najnowsze przepisy
Niskokaloryczne owoce to nie tylko smaczna, ale i zdrowa... ⇖ 13
Malibu Mojito (tylko dla osób pełnoletnich) Malibu... ⇖ 12
Przekąski to nieodłączny element codziennego życia, a... ⇖ 28
Czerwona porzeczka, choć często niedoceniana, skrywa w... ⇖ 21
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego... ⇖ 26
Włoska polenta – przepis i ciekawostki

Włoska polenta to jedno z najbardziej tradycyjnych dań północnych Włoch, które otrzymuje się z mieszanki mąki kukurydzianej i wody. We Włoszech wykorzystanie kukurydzy zaczęło się rozprzestrzeniać w XVI wieku. Na początku jako pasza dla bydła. Z czasem kukurydza rozpowszechniła się jako jeden z głównych składników żywności biednych chłopów głównie w północnych regionach. Kukurydza była mielona, następnie gotowana z wodą i podawana jako polenta z dodatkiem...
Przepisy z bloga
Wielkanoc to idealna okazja, by wprowadzić do menu coś... ⇖ 72
Wielkanoc to czas pełen aromatów, rodzinnych spotkań... ⇖ 70
Babka to jedno z tych ciast, które idealnie sprawdza się... ⇖ 1026
Jeśli marzycie o domowych bułeczkach, które rozpływają... ⇖ 72
Focaccia to jedno z najbardziej klasycznych drożdżowych... ⇖ 74
Jeśli lubisz dania pełne smaku, aromatyczne przyprawy i... ⇖ 173
Przepisy na czasie
W świecie domowych wypieków i deserów, zielone ciasto... ⇖ 681
Cienki czekoladowy biszkopt, warstwa brzoskwiniowego... ⇖ 538
Kiedy tylko w sklepach pojawia się rabarbar, to wiem, że... ⇖ 500
SKŁADNIKI I PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-karkówka... ⇖ 298
Dziś propozycja na coś prostego i pysznego, czyli... ⇖ 295
Najlepsze ciasto z jabłkami Takie szybkie, proste ciasto... ⇖ 261
Puszyste kluski z serka i kaszy manny Dziś krok po kroku... ⇖ 242
Domowe ice tea jest świetnym orzeźwiającym napojem w... ⇖ 233
Przepis na pyszne, mięciutkie i niezwykle soczyste kotlety... ⇖ 233