Najnowsze przepisy
Mustikkakristallipullat to fińskie bułeczki kardamonowe z... ⇖ 7
Prosty, sycący i przepyszny gulasz z czerwonej fasoli. To... ⇖ 10
Nalewka z czarnej porzeczki to jedna z najlepszych moim... ⇖ 14
Sałatka ziemniaczana z boczkiem, ogórkiem kiszonym,... ⇖ 22
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem... ⇖ 24
Lato w pełni, więc jest to idealna pora na wykorzystanie... ⇖ 26
Cześć Kochani, dziś przychodzę do Was z przepisem na... ⇖ 50
Włoska polenta z duszonymi grzybami

Włoska polenta z duszonymi grzybami jest typowym daniem dla północnych Włoch, jednym z naszych ulubionych, zwłaszcza w okresie jesienno-zimowym. Pożywna, rozgrzewająca i bardzo smaczna. A wszystkie sekrety dot. polenty znajdziecie pod podanym linkiem. Serdecznie polecam! SKŁADNIKI (4 porcje) Włoska polenta z duszonymi grzybami 400 g pieczarek + 200 g innych grzybów* 500 g mąki kukurydzianej (użyłam wersji „taragna” z dodatkiem mąki gryczanej) 50 g suszonych grzybów 2...
Przepisy z bloga
Wielkanoc to idealna okazja, by wprowadzić do menu coś... ⇖ 109
Wielkanoc to czas pełen aromatów, rodzinnych spotkań... ⇖ 104
Babka to jedno z tych ciast, które idealnie sprawdza się... ⇖ 1115
Jeśli marzycie o domowych bułeczkach, które rozpływają... ⇖ 100
Jajka faszerowane tuńczykiem alla diavola to klasyczna... ⇖ 102
Focaccia to jedno z najbardziej klasycznych drożdżowych... ⇖ 102
Jeśli lubisz dania pełne smaku, aromatyczne przyprawy i... ⇖ 204
Przepisy na czasie
Wprowadzenie do Pasztecików z mięsem i sosem czosnkowym... ⇖ 676
Te ogórki wychodzą niezwykle łagodne w smaku i naprawdę... ⇖ 476
Poniżej stary, wypraktykowany w naszej rodzinie od lat... ⇖ 358
Gorące kanapki z blachy przygotowuje się bardzo szybko i... ⇖ 341
Jarzynka do obiadu to znakomity sposób na przetwory na... ⇖ 188
Szukasz efektownego i pysznego ciasta, które zachwyci nie... ⇖ 123