Włoska zupa „Minestrone alla genovese” z pesto

Włoska zupa „minestrone alla genovese” z dodatkiem aromatycznego pesto to starodawny przepis z Ligurii, który można podawać zarówno na ciepło, jak i w temperaturze pokojowej, doskonale pasujący do każdej pogody. Podstawą minestrone jest tzw. soffritto, zeszklony na oleju seler naciowy, marchew i cebula oraz świeże sezonowe warzywa. W zupie nie może zabraknąć również warzyw liściastych, takich jak szpinak lub botwinka, ale również cukinii, ziemniaków i...
Najnowsze przepisy
Quesadilla z kurczakiem i salsą paprykową Historia i... ⇖ 8
Moja babcia miała zwyczaj codziennie zjadać jedno jabłko... ⇖ 11
Oh, let me tell you about the magic of sweet potato... ⇖ 19
Let me tell you, caprese stuffed chicken breast is one of... ⇖ 13
Let me tell you, my love for this tex mex sweet potato hash... ⇖ 13
Przepisy z bloga
Wielkanoc to idealna okazja, by wprowadzić do menu coś... ⇖ 142
Wielkanoc to czas pełen aromatów, rodzinnych spotkań... ⇖ 136
Pieczeń rzymska to jedno z tych dań, które kojarzą się... ⇖ 128
Babka to jedno z tych ciast, które idealnie sprawdza się... ⇖ 1169
Jeśli marzycie o domowych bułeczkach, które rozpływają... ⇖ 141
Jajka faszerowane tuńczykiem alla diavola to klasyczna... ⇖ 144
Focaccia to jedno z najbardziej klasycznych drożdżowych... ⇖ 143
Jeśli lubisz dania pełne smaku, aromatyczne przyprawy i... ⇖ 243
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 2062
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 339
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 306
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 295
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 265
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 257
Rolada biszkoptowa z jabłkami jest banalnie prosta w... ⇖ 213