Włoskie bułeczki (bez zagniatania) / No-Knead Crusty Italian Rolls

Bardzo lubie wloskie pieczywo - najbardziej podoba mi sie, ze wiekszosc z nich nie wymaga dlugiego zagniatania. Co prawda, aby uzyskac tradycyjna fakture pieczywa nalezy z duzym wyprzedzeniem przygotowac zaczyn lub ciasto wlasciwe. To dzieki dlugiemu dojrzewaniu dzisiejsze buleczki maja typowa dla wloskiego pieczywa twarda, chrupiaca skorke oraz puszyste wnetrze z dziurkami. Do ich przygotowania p...
Najnowsze przepisy
Cześć Kochani, zapraszam Was dziś na bardzo łatwe i... ⇖ 25
Witam wszystkich serdecznie .No cóż nie wiem czy lubicie... ⇖ 18
Jak przygotować zdrowe frytki beztłuszczowe? Przepis na... ⇖ 16
Pomidory to warzywo, które od pokoleń towarzyszy nam w... ⇖ 28
Gdy pierwszy raz spróbowałem wietnamskich sajgonek... ⇖ 25
Przepisy z bloga
Ciasto Brzoskwiniowa Wenus przepisCiasto Brzoskwiniowa... ⇖ 601
Chleb na zakwasie i drożdżach przepisChleb na zakwasie i... ⇖ 140
Sernik Milion Dolarów przepisSernik Milion DolarówSernik... ⇖ 219
Szarlotka z kremem bezowym z mascarpone przepisSzarlotka z... ⇖ 226
Zupa tajska z kurczakiem i warzywami przepisZupa tajska z... ⇖ 216
Chleb z garnka na suchych drożdżach przepisChleb z garnka... ⇖ 224
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 808
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 344
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 299
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 239
Przepyszny domowy napój jak Pysio. Jest to rewelacyjne... ⇖ 228