Włoskie bułeczki na oliwie z mąki Manitoba, do i nie tylko
Źródło: https://majaskorupska.blogspot.com/2021/01/woskie-bueczki-na-oliwie-z-maki.html
Mąka Manitoba, we Włoszech zwana również mąką amerykańską (Farina d America), jest odmianą mąki o najwyższej zawartości glutenu. Mąki oznaczane są pod względem zawartości różnych składników, też glutenu. Indeks W to właśnie oznaczenie zawartości glutenu w mące, które dostarcza informacji czy mąka jest słaba czy silna. Mąki słabe o W pomiędzy 90 a 160 charakteryzują...
Najnowsze przepisy
Curry z kurczakiem i szpinakiem to prosty, szybki i bardzo... ⇖ 19
Spaghetti Aglio Olio w 10 Minut – Sekretny Trik na... ⇖ 16
Przepis na filet z kurczaka po hawajsku. Soczyste mięso,... ⇖ 16
Gdy za oknem aura sprzyja tylko chorobom trzeba jakoś się... ⇖ 15
Przepisy z bloga
Jeżeli jesteście bananożercami jak ja, te post jest dla... ⇖ 555
Galette to moje ulubione ciasto. Jest to tarta francuska,... ⇖ 512
Cukinia obrodziła, potrzebne są pomysły i przepisy na... ⇖ 591
Włosi są mistrzami w antipasti, prościutkich mini... ⇖ 497
Zaczęłam przygotowania do nowych warsztatów, tym razem z... ⇖ 484
Zawsze lubiłam tarty kruche z owocami czy konfiturami, ale... ⇖ 534
To chyba najbardziej, no może po moussace greckie danie.... ⇖ 573
Dzisiaj trudno mi to sobie wyobrazić, że był czas, dawno... ⇖ 527
Eugenio Gollini był utalentowanym cukiernikiem z małego... ⇖ 577
Przepisy na czasie
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 796
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 704
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 671
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 405
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 323
Likier idealny dla wielbicieli i smakoszy kawy. Jest bardzo... ⇖ 309









































