Włoskie bułeczki na oliwie z mąki Manitoba, do i nie tylko
Źródło: https://majaskorupska.blogspot.com/2021/01/woskie-bueczki-na-oliwie-z-maki.html
Mąka Manitoba, we Włoszech zwana również mąką amerykańską (Farina d America), jest odmianą mąki o najwyższej zawartości glutenu. Mąki oznaczane są pod względem zawartości różnych składników, też glutenu. Indeks W to właśnie oznaczenie zawartości glutenu w mące, które dostarcza informacji czy mąka jest słaba czy silna. Mąki słabe o W pomiędzy 90 a 160 charakteryzują...
Najnowsze przepisy
To ciasto pachnie moim dzieciństwem! W domu zawsze robiło... ⇖ 23
Grzybowa to jedna z moich ulubionych zup, która zawsze... ⇖ 12
Seromakowiec - wersja uproszczonaSeromakowiec - prosty... ⇖ 22
Przepisy z bloga
Jeżeli jesteście bananożercami jak ja, te post jest dla... ⇖ 557
Galette to moje ulubione ciasto. Jest to tarta francuska,... ⇖ 515
Cukinia obrodziła, potrzebne są pomysły i przepisy na... ⇖ 600
Włosi są mistrzami w antipasti, prościutkich mini... ⇖ 499
Zaczęłam przygotowania do nowych warsztatów, tym razem z... ⇖ 486
Zawsze lubiłam tarty kruche z owocami czy konfiturami, ale... ⇖ 539
To chyba najbardziej, no może po moussace greckie danie.... ⇖ 576
Dzisiaj trudno mi to sobie wyobrazić, że był czas, dawno... ⇖ 533
Eugenio Gollini był utalentowanym cukiernikiem z małego... ⇖ 582
Przepisy na czasie
Jeśli szukacie przepisu na wyjątkową sałatkę, która... ⇖ 1911
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1101
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 937
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 859
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 813
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 509









































