Włoskie bułeczki na oliwie z mąki Manitoba, do i nie tylko
Źródło: https://majaskorupska.blogspot.com/2021/01/woskie-bueczki-na-oliwie-z-maki.html
Mąka Manitoba, we Włoszech zwana również mąką amerykańską (Farina d America), jest odmianą mąki o najwyższej zawartości glutenu. Mąki oznaczane są pod względem zawartości różnych składników, też glutenu. Indeks W to właśnie oznaczenie zawartości glutenu w mące, które dostarcza informacji czy mąka jest słaba czy silna. Mąki słabe o W pomiędzy 90 a 160 charakteryzują...
Najnowsze przepisy
Szarlotka zawijana to pyszna i efektowna wariacja na temat... ⇖ 9
Wyjątkowo kryzysowe, bo zasadniczo wyrzucane jako odpad,... ⇖ 14
Dieta na rzeźbę to nie tylko chwilowy trend, ale kluczowy... ⇖ 8
Ciasto Słonecznikowy Figlarek to połączenie puszystego,... ⇖ 16
Przepisy z bloga
Jeżeli jesteście bananożercami jak ja, te post jest dla... ⇖ 560
Galette to moje ulubione ciasto. Jest to tarta francuska,... ⇖ 518
Cukinia obrodziła, potrzebne są pomysły i przepisy na... ⇖ 603
Włosi są mistrzami w antipasti, prościutkich mini... ⇖ 501
Zaczęłam przygotowania do nowych warsztatów, tym razem z... ⇖ 490
Zawsze lubiłam tarty kruche z owocami czy konfiturami, ale... ⇖ 540
To chyba najbardziej, no może po moussace greckie danie.... ⇖ 582
Dzisiaj trudno mi to sobie wyobrazić, że był czas, dawno... ⇖ 534
Eugenio Gollini był utalentowanym cukiernikiem z małego... ⇖ 584
Przepisy na czasie
Jeśli szukacie przepisu na wyjątkową sałatkę, która... ⇖ 2161
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1156
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 1000
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 918
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 899
Ciasta z polewą czekoladową są przepyszne! Poniżej... ⇖ 677









































