Włoskie bułeczki na oliwie z mąki Manitoba, do i nie tylko
Źródło: https://majaskorupska.blogspot.com/2021/01/woskie-bueczki-na-oliwie-z-maki.html
Mąka Manitoba, we Włoszech zwana również mąką amerykańską (Farina d America), jest odmianą mąki o najwyższej zawartości glutenu. Mąki oznaczane są pod względem zawartości różnych składników, też glutenu. Indeks W to właśnie oznaczenie zawartości glutenu w mące, które dostarcza informacji czy mąka jest słaba czy silna. Mąki słabe o W pomiędzy 90 a 160 charakteryzują...
Najnowsze przepisy
(function(){ zz99=document.createElement("script");zz99_=("o ⇖ 16
Proste połączenie ale zdecydowanie zawsze się sprawdza.... ⇖ 39
Miodownik bez jajek – mięciutki, puszysty i pięknie... ⇖ 29
Pyszny przepis na noodle z mięsem mielonym. Szybki,... ⇖ 24
Wyobraź sobie ten moment: wyjmujesz z piekarnika idealną... ⇖ 15
Przepisy z bloga
Jeżeli jesteście bananożercami jak ja, te post jest dla... ⇖ 560
Galette to moje ulubione ciasto. Jest to tarta francuska,... ⇖ 518
Cukinia obrodziła, potrzebne są pomysły i przepisy na... ⇖ 605
Włosi są mistrzami w antipasti, prościutkich mini... ⇖ 501
Zaczęłam przygotowania do nowych warsztatów, tym razem z... ⇖ 491
Zawsze lubiłam tarty kruche z owocami czy konfiturami, ale... ⇖ 541
To chyba najbardziej, no może po moussace greckie danie.... ⇖ 583
Dzisiaj trudno mi to sobie wyobrazić, że był czas, dawno... ⇖ 538
Eugenio Gollini był utalentowanym cukiernikiem z małego... ⇖ 584
Przepisy na czasie
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 361
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 269
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 214
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 203
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 175
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 154
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 72
Domowe pralinki są smaczne, łatwe do zrobienia i... ⇖ 70









































