Włoskie bułeczki na oliwie z mąki Manitoba, do i nie tylko

Mąka Manitoba, we Włoszech zwana również mąką amerykańską (Farina d America), jest odmianą mąki o najwyższej zawartości glutenu. Mąki oznaczane są pod względem zawartości różnych składników, też glutenu. Indeks W to właśnie oznaczenie zawartości glutenu w mące, które dostarcza informacji czy mąka jest słaba czy silna. Mąki słabe o W pomiędzy 90 a 160 charakteryzują...
Najnowsze przepisy
Dziś zapraszam na pyszną, rozgrzewającą i niedrogą... ⇖ 6
Pyszne ciasto, które dzięki kefirowi świetnie zachowuje... ⇖ 9
Patison – warzywo, które łatwo przeoczyć na straganie,... ⇖ 15
wpis sponsorowanyPlanowanie słodkości na przyjęcie to... ⇖ 25
Szybkie placuszki z wykorzystaniem mąki jaglanej oraz... ⇖ 16
Przepisy z bloga
Jeżeli jesteście bananożercami jak ja, te post jest dla... ⇖ 539
Galette to moje ulubione ciasto. Jest to tarta francuska,... ⇖ 490
Cukinia obrodziła, potrzebne są pomysły i przepisy na... ⇖ 572
Włosi są mistrzami w antipasti, prościutkich mini... ⇖ 482
Zaczęłam przygotowania do nowych warsztatów, tym razem z... ⇖ 453
Zawsze lubiłam tarty kruche z owocami czy konfiturami, ale... ⇖ 519
To chyba najbardziej, no może po moussace greckie danie.... ⇖ 554
Dzisiaj trudno mi to sobie wyobrazić, że był czas, dawno... ⇖ 502
Eugenio Gollini był utalentowanym cukiernikiem z małego... ⇖ 558
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 771
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 313
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 268
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 192
Przepyszny domowy napój jak Pysio. Jest to rewelacyjne... ⇖ 191