Najnowsze przepisy
Czy wiesz, że Twoja codzienna dawka energii nie musi... ⇖ 53
Ciasto Aloha! to przepyszny i bardzo ładnie prezentujący... ⇖ 119
Ciasto Czarna OwcaCiasto Czarna Owca to pyszne, wilgotne,... ⇖ 87
Grillowane boczniaki BBQ Do boczniaków mam słabość.... ⇖ 23
Włoskie ciastka bakaliowe – „Pan dei morti”
W dniach 1 i 2 listopada na włoskich stołach, głównie w Lombardii, pojawiają się ciastka „Pan dei morti” (w tłumaczeniu „chleb zmarłych”). Przygotowywane są dla zmarłych, którzy w nocy z 1 na 2 listopada wracają na ziemię z zaświatów, stawiając czoła długiej i męczącej podróży. Kruche ciasteczka, migdały, rodzynki, suszone figi, kakao, wino … to tylko niektóre ze składników, które sprawiają, że ciastka oprócz charakterystycznego lekko...
Przepisy z bloga
Pieczone bataty z serem brie i żurawiną to pyszna... ⇖ 33
Risotto to jedno z tych dań kuchni włoskiej, której smak... ⇖ 32