Z ŁĄKI NA TALERZ: Pomarańczowa konfitura z jarzębiną i cynamonem

Jarzębina co roku urzeka mnie swoimi koralami kontrastującymi z rdzewiejącą zielenią liści.To jeden z tych subtelnych i pięknych znaków, że oto jesteśmy świadkami kolejnej przemiany pór roku.W kuchni wykorzystałam ją już kilka razy, np. w tych jesiennych muffinach ale dopiero w tym sezonie zamroziłam ją zaraz po zebraniu.Dzięki temu jarzębina straciła swój gorzki posmak i...
Najnowsze przepisy
Dziś pomysł na panierowane polędwiczki z kurczaka w... ⇖ 15
Kotlety schabowe moczone w mleku i cebuli wychodzą... ⇖ 127
Chrupiący kurczak po azjatycku z kolorowymi warzywami i... ⇖ 20
Przepisy z bloga
Zeszłoroczny post z ziemniaczanymi sałatkami na letnie... ⇖ 72
Myślałam, że wszystko zajmie mniej czasu i wrócę na... ⇖ 71
Kochani, donoszę, że po deszczowych dniach wygrzewałam... ⇖ 131
Za oknem jedna z najdłuższych pochmurnych i zimnych... ⇖ 135
W zeszłym sezonie wielkanocnym wypróbowałam sposób na... ⇖ 138
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 784
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 324
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 279
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 209
Przepyszny domowy napój jak Pysio. Jest to rewelacyjne... ⇖ 204