Z ŁĄKI NA TALERZ: Pomarańczowa konfitura z jarzębiną i cynamonem
Źródło: http://kuchnia-w-sloncu.blogspot.com/2021/10/z-aki-na-talerz-pomaranczowa-konfitura.html
Jarzębina co roku urzeka mnie swoimi koralami kontrastującymi z rdzewiejącą zielenią liści.To jeden z tych subtelnych i pięknych znaków, że oto jesteśmy świadkami kolejnej przemiany pór roku.W kuchni wykorzystałam ją już kilka razy, np. w tych jesiennych muffinach ale dopiero w tym sezonie zamroziłam ją zaraz po zebraniu.Dzięki temu jarzębina straciła swój gorzki posmak i...
Najnowsze przepisy
Pyszna sałatka z bulgurem, selerem korzeniowym, jabłkiem,... ⇖ 10
Danie idealne na obiad, śniadanie, do zabrania do pracy,... ⇖ 9
Śledzie po japońsku to klasyka wigilijnego stołu. W tej... ⇖ 8
Przepisy z bloga
Pozostając wciąż w dyniowym temacie, zapraszam dziś bez... ⇖ 44
Zeszłoroczny post z ziemniaczanymi sałatkami na letnie... ⇖ 98
Myślałam, że wszystko zajmie mniej czasu i wrócę na... ⇖ 88
Kochani, donoszę, że po deszczowych dniach wygrzewałam... ⇖ 162
Za oknem jedna z najdłuższych pochmurnych i zimnych... ⇖ 156
Przepisy na czasie
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 733
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 594
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 280
Likier idealny dla wielbicieli i smakoszy kawy. Jest bardzo... ⇖ 268
Bardzo aromatyczny kurczak, który znakomicie sprawdzi się... ⇖ 218









































