Z ŁĄKI NA TALERZ: Pomarańczowa konfitura z jarzębiną i cynamonem
Źródło: http://kuchnia-w-sloncu.blogspot.com/2021/10/z-aki-na-talerz-pomaranczowa-konfitura.html
Jarzębina co roku urzeka mnie swoimi koralami kontrastującymi z rdzewiejącą zielenią liści.To jeden z tych subtelnych i pięknych znaków, że oto jesteśmy świadkami kolejnej przemiany pór roku.W kuchni wykorzystałam ją już kilka razy, np. w tych jesiennych muffinach ale dopiero w tym sezonie zamroziłam ją zaraz po zebraniu.Dzięki temu jarzębina straciła swój gorzki posmak i...
Najnowsze przepisy
KROKIETY Z PIECZARKAMI I SEREMTego dania nie może... ⇖ 22
21.12.2025 Magda Piernikowe tosty francuskie z piekarnika... ⇖ 12
Przepisy z bloga
Szafranowe bułeczki na dzień św. Łucji piekłam już... ⇖ 42
Jeśli zaczynacie już powoli planować świąteczne menu... ⇖ 51
Uwielbiam zbierać grzyby, jednak zazwyczaj jedzenie ich... ⇖ 91
Przyznam, że w tym roku bardzo czekam na święta i kilka... ⇖ 58
Uwierzycie, że jest już druga połowa Listopada?Nie raz... ⇖ 71
Pozostając wciąż w dyniowym temacie, zapraszam dziś bez... ⇖ 88
Przepisy na czasie
Prosty przepis na klasyczny drożdżowy makowiec. Przepis... ⇖ 2959
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 2128
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1483
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 856
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 753
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 693
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 660
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 659
Duszona pierś z indyka na kanapki Dziś zdrowa domowa... ⇖ 650









































