Z ŁĄKI NA TALERZ: Pomarańczowa konfitura z jarzębiną i cynamonem
Źródło: http://kuchnia-w-sloncu.blogspot.com/2021/10/z-aki-na-talerz-pomaranczowa-konfitura.html
Jarzębina co roku urzeka mnie swoimi koralami kontrastującymi z rdzewiejącą zielenią liści.To jeden z tych subtelnych i pięknych znaków, że oto jesteśmy świadkami kolejnej przemiany pór roku.W kuchni wykorzystałam ją już kilka razy, np. w tych jesiennych muffinach ale dopiero w tym sezonie zamroziłam ją zaraz po zebraniu.Dzięki temu jarzębina straciła swój gorzki posmak i...
Najnowsze przepisy
Kasza gryczana to produkt, który może budzić mieszane... ⇖ 6
Jeśli lubisz szybkie dania z patelni, to to penne będzie... ⇖ 14
Kebab w Rulonie (Rolka Kebaba) – Najlepsza Technika Ta... ⇖ 23
Pyszne kruche ciasteczka, z kremem maślano-kajmakowym, do... ⇖ 20
14.11.2025 Magda W tym przepisie wykorzystujemy proste... ⇖ 19
Pyszna sałatka z bulgurem, selerem korzeniowym, jabłkiem,... ⇖ 23
Przepisy z bloga
Pozostając wciąż w dyniowym temacie, zapraszam dziś bez... ⇖ 44
Zeszłoroczny post z ziemniaczanymi sałatkami na letnie... ⇖ 98
Myślałam, że wszystko zajmie mniej czasu i wrócę na... ⇖ 89
Kochani, donoszę, że po deszczowych dniach wygrzewałam... ⇖ 162
Za oknem jedna z najdłuższych pochmurnych i zimnych... ⇖ 156
Przepisy na czasie
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 753
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 612
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 331
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 288
Likier idealny dla wielbicieli i smakoszy kawy. Jest bardzo... ⇖ 281









































