Najnowsze przepisy
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to... ⇖ 9
Czosnek czerwony, znany nie tylko jako aromatyczny dodatek... ⇖ 9
Focaccia to jedno z najbardziej klasycznych drożdżowych... ⇖ 12
Witam Kochani! Polecam pyszną pastę łososiową do jaj,... ⇖ 30
Jajko sadzone to ciasto bez pieczenia, które prezentuje... ⇖ 52
ZACZYN POOLISH

Zaczyn poolish co to takiego? Jest to zaczyn, który przygotowuje się z minimalnej ilości drożdży oraz mąki i wody w tej samej ilości. Wyrasta on bardzo długo, od 10 do nawet 16 godzin w temperaturze pokojowej. Tak naprawdę w czasie wyrastania musi dojść do procesu fermentacji. Pieczywo z takiego zaczynu jest pyszne, ma chrupiącą skórkę i miękki środek z charakterystycznymi...
Przepisy z bloga
Krem z batatów to zupa tylko z kilku składników. Szybka... ⇖ 395
Przed nami majówka, miejmy nadzieję, że pogoda dopisze i... ⇖ 444
Biszkopt kakaowy z tego przepisu jest po upieczeniu bardzo... ⇖ 474
To już ostatnie momenty na przygotowanie domowego zakwasu... ⇖ 473
Mini placki na śniadanieto doskonała propozycja na... ⇖ 479
Karkówka z warzywami pieczona w naczyniu żaroodpornymto... ⇖ 427
Śledzie po kaszubsku to nic innego jak filety śledziowe w... ⇖ 484
Przepisy na czasie
Sałatka z brokułem i jajkiem jest szybka i bardzo prosta... ⇖ 1098
Kakaowe ciasto z kawałkami posiekanych drobno orzechów z... ⇖ 1034
Bo któż ich nie lubi! No nie da się Bo knoppersy są... ⇖ 568
Ostatnio głośno w Internecie jest o kotletach schabowych... ⇖ 470
Wielkanocna babka to jeden z wypieków, który kojarzy nam... ⇖ 400
Ciasto Trzech Życzeń to pyszny i efektownie wyglądający... ⇖ 370
Jajka w sosie rosyjskim to pyszna i elegancka propozycja na... ⇖ 340
Pasztet wielkanocny z jajek robię co roku na święta.... ⇖ 278
Wprowadzenie do przepisu na Krokiety z chleba tostowego z... ⇖ 269