Najnowsze przepisy
Serdecznie witam i zapraszam na pyszną sałatkę, która... ⇖ 45
Risotto to jedno z tych dań kuchni włoskiej, której smak... ⇖ 16
Delikatne, puszyste, lekkie placuszki z nutą cytryny.... ⇖ 28
Pokazały się już w sklepach szparagi więc nie mogłam... ⇖ 34
Zalewajka tuszowska – kuchnia podkarpacka
Zalewajka tuszowska – kuchnia podkarpacka Zalewajka to rodzaj prostej tradycyjnej zupy gotowanej na Podkarpaciu od pokoleń. Charakterystyczny jest jej kwaśny smak, gładka, kremowa konsystencja i dodatek ziemniaków. Do ugotowania zalewajki wykorzystuje się wodę z kiszonych ogórków, kwas kapuściany (nazywana bywa kwasówką) albo zakwas na biały barszcz. Zupa zagęszczona jest zwykle...
Przepisy z bloga
Podkarpackie zupy chrzanowe W tradycji ludowej chrzan jest... ⇖ 28
Jajka w sosie wiosennym – kuchnia podkarpackaLokalizacja:... ⇖ 88
Pascha wielkanocna – kuchnia podkarpackaLokalizacja:... ⇖ 71
Mazurek ze Stasiówki – kuchnia podkarpackaLokalizacja:... ⇖ 100