Zapiekane jabłka pod kruszonką z oliwy z oliwek
Źródło: https://azgotuj.blogspot.com/2024/09/zapiekane-jabka-pod-kruszonka-z-oliwy-z.html
Zapiekane jabłka pod kruszoną oliwy z oliwek. Oliwa świetnie sprawdza się w wypiekach. A sama kruszonka jest pyszna.Składniki:4 sztukijabłka1 garćć orzechów włoskich posiekanych2 łyżkimiodu ( do kwaśnych jabłek)kardamon mielony 1 szczyptacynamon laski 1 łyżeczkaKruszonka:mąka 200 goliwa z oliwek 45 gproszek do pieczenia 2 gżółtko jajacukier trzcinowy 60 gPrzygotowanie:Jabłka umyj przetnij na ćwiartki i pokrój na małe kawałki. Rozłóż w naczyniu do zapiekania (na tym...
Najnowsze przepisy
Makowiec, sernik i piernik, te trzy klasyki zawsze piekę... ⇖ 12
Sałatka jarzynowa z burakami to bardzo smaczna odmiana... ⇖ 6
Gwiazda betlejemska Zimowe wieczory mają w sobie coś z... ⇖ 4
Druga nieco inna propozycja fit makowca, którego robi się... ⇖ 13
Śledzie gajowego z suszonymi borowikami (po myśliwsku)Są... ⇖ 22
Przepisy z bloga
Kurczak w sosie mascarpone z białym winem.Ten przepis to... ⇖ 35
Pasztet z karpia z dodatkiem jeszcze kilku ryb. Jest on dla... ⇖ 50
Niskowęglowodanowa naleśniki z nadzieniem z sera z mleka... ⇖ 54
Pasta ukraińskiego kardiochirurga Amaosowa. Znalazłam na... ⇖ 55
Domowy ser z nerkowców jest delikatny, kremowy i naprawdę... ⇖ 70
Crepes gryczane z papryką i jajkiem to francuska klasyka w... ⇖ 80
Sałatkę można zrobić i zjeść samodzielnie lub z serem... ⇖ 93
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1826
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1202
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 725
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 698
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 614
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 603
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 567
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 491
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 488
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 470









































