Zapiekanka jak dawniej
Źródło: https://gabciakowegotowanie24.blogspot.com/2024/10/zapiekanka-jak-dawniej.html
1 półbagietka4 duże łyżki ketchupu (Heinz)300 g pieczarek1 łyżeczka masła1 mała biała cebula8 łyżek tartej mozzarelliprzyprawy- sól, pieprz, gałka muszkatołowaNa patelni roztapiamy mało dodajemy pokrojoną w drobną kostkę cebule , smażymy na złoty kolor . Gdy cebula jest ze złocona dodajemy do niej starte na dużych oczkach pieczarki . Dusimy do odparowania wody , na koniec doprawiamy do smaku przyprawami . Odkładamy do lekkiego przestygnięcia .Półbagietkę przecinamy...
Najnowsze przepisy
Mięciutki, wilgotny, po prostu rozpływa się w ustach.... ⇖ 3
Wino to nie tylko szlachetny trunek do degustacji, ale i... ⇖ 3
Miodownik z kremem budyniowym to jedno z tych tradycyjnych... ⇖ 19
Ciasto drożdżowe wzbogacone o kardamon z nadzieniem z... ⇖ 9
Przepisy z bloga
Dziś przepis na nietypowe buraczki .Buraczki po ukraińsku... ⇖ 47
1,5 litra rosołu1 średniej wielkości kalafior3 średnie... ⇖ 60
120 g makaronu Orzo100 g mrożonego groszku750 ml zimnej... ⇖ 62
200 g tuńczyka4 ogórki konserwowe3 jajka ugotowane na... ⇖ 109
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 548
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 473
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 448
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 389
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 373
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 352
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 336
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 245
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 228
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 221









































