Zapiekanka jak dawniej
Źródło: https://gabciakowegotowanie24.blogspot.com/2024/10/zapiekanka-jak-dawniej.html
1 półbagietka4 duże łyżki ketchupu (Heinz)300 g pieczarek1 łyżeczka masła1 mała biała cebula8 łyżek tartej mozzarelliprzyprawy- sól, pieprz, gałka muszkatołowaNa patelni roztapiamy mało dodajemy pokrojoną w drobną kostkę cebule , smażymy na złoty kolor . Gdy cebula jest ze złocona dodajemy do niej starte na dużych oczkach pieczarki . Dusimy do odparowania wody , na koniec doprawiamy do smaku przyprawami . Odkładamy do lekkiego przestygnięcia .Półbagietkę przecinamy...
Najnowsze przepisy
Inlagd sill, czyli śledzie marynowane po szwedzku w sosie... ⇖ 4
Sernik Harataniec to wyjątkowe ciasto, które idealnie... ⇖ 24
Całkiem paradoksalnie ludzie nie lubią mieć zbyt dużego... ⇖ 39
Farszynki ziemniaczane to mazurski specjał w połączeniu... ⇖ 21
Barszcz wigilijny z buraków gotujemy na warzywach. Jest to... ⇖ 24
Przepisy z bloga
2 jajka80 g cukru100 ml oleju2 dojrzałe banany150 g mąki... ⇖ 42
Dziś przepis na nietypowe buraczki .Buraczki po ukraińsku... ⇖ 63
1,5 litra rosołu1 średniej wielkości kalafior3 średnie... ⇖ 70
120 g makaronu Orzo100 g mrożonego groszku750 ml zimnej... ⇖ 79
Przepisy na czasie
Prosty przepis na klasyczny drożdżowy makowiec. Przepis... ⇖ 2511
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 2063
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1410
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 830
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 731
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 662
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 638
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 629









































