Zapiekanka jak dawniej

1 półbagietka4 duże łyżki ketchupu (Heinz)300 g pieczarek1 łyżeczka masła1 mała biała cebula8 łyżek tartej mozzarelliprzyprawy- sól, pieprz, gałka muszkatołowaNa patelni roztapiamy mało dodajemy pokrojoną w drobną kostkę cebule , smażymy na złoty kolor . Gdy cebula jest ze złocona dodajemy do niej starte na dużych oczkach pieczarki . Dusimy do odparowania wody , na koniec doprawiamy do smaku przyprawami . Odkładamy do lekkiego przestygnięcia .Półbagietkę przecinamy...
Najnowsze przepisy
Jesień to idealny czas na wypieki z dynią tj. ciasta,... ⇖ 7
Bardzo proste ciasto z owocami. Wystarczy wrzucić do miski... ⇖ 6
Ciasto Leniwej Synowej to deser, który przygotujesz... ⇖ 6
Jeżeli szukasz zdrowych, wysokobiałkowych alternatyw dla... ⇖ 7
Poznaj historię i najstarszy przepis na staropolskie... ⇖ 11
Ciasto zebra bez pieczenia, czyli prosty deser z efektem... ⇖ 15
Przepisy z bloga
400 g mięsa mielonego wieprzowego1 duża cebula2 łyżki... ⇖ 125
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 1628
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 269
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 220
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 208
Rolada biszkoptowa z jabłkami jest banalnie prosta w... ⇖ 166
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 164
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 157
Ciasto Orzechowa Krówka to pyszne ciasto z kajmakiem i... ⇖ 136