Zapiekanka jak dawniej
Źródło: https://gabciakowegotowanie24.blogspot.com/2024/10/zapiekanka-jak-dawniej.html
1 półbagietka4 duże łyżki ketchupu (Heinz)300 g pieczarek1 łyżeczka masła1 mała biała cebula8 łyżek tartej mozzarelliprzyprawy- sól, pieprz, gałka muszkatołowaNa patelni roztapiamy mało dodajemy pokrojoną w drobną kostkę cebule , smażymy na złoty kolor . Gdy cebula jest ze złocona dodajemy do niej starte na dużych oczkach pieczarki . Dusimy do odparowania wody , na koniec doprawiamy do smaku przyprawami . Odkładamy do lekkiego przestygnięcia .Półbagietkę przecinamy...
Najnowsze przepisy
Przepyszna, wilgotna, delikatna,makowa babka, nie tylko na... ⇖ 5
Świąteczny wieniec makowy -dlaczego ten przepis jest taki... ⇖ 7
Tarta de Santiago to pyszne ciasto z mielonych migdałów.... ⇖ 14
Przepisy z bloga
Dziś przepis na nietypowe buraczki .Buraczki po ukraińsku... ⇖ 38
1,5 litra rosołu1 średniej wielkości kalafior3 średnie... ⇖ 58
120 g makaronu Orzo100 g mrożonego groszku750 ml zimnej... ⇖ 60
200 g tuńczyka4 ogórki konserwowe3 jajka ugotowane na... ⇖ 108
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 469
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 442
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 343
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 342
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 300
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 228
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 200
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 177
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 174
Przepyszna ryba po grecku w ekspresowej wersji dla... ⇖ 160









































