Najnowsze przepisy
Najlepsze ciasto, które babcia piecze każdego lata. Teraz... ⇖ 91
Ciekawy sposób na jajka sadzone Jajka sadzone w wianuszku.... ⇖ 22
Ciasteczka zrobione, bo miałam masło na końcówce daty,... ⇖ 17
Uwielbiam agrest, a w tym roku obrodził bardzo, więc... ⇖ 22
Przygotowanie dobrego ciasta drożdżowego wbrew pozorom... ⇖ 34
Inspiracją do tej sałatki były dwie rzeczy - pierwsza to... ⇖ 26
Zapiekany pochrzyn z serem i ziarnami słonecznika

Pochrzyn lub inaczej yam, jam, chiński ziemniak, ignam to warzywo którego bulwy są jadalnym korzeniem wieloletnich pnączy występujących głównie na obszarach tropikalnych całego świata. Pochrzyn zawiera skrobię, sód, potas, węglowodany, witaminy A, D, B 6, B 12 oraz żelazo, wapń i magnez. Dawniej rosnący dziko ignam w krajach amerykańskich, szczególnie w Meksyku, wykorzystywano...
Przepisy z bloga
Szakszuka na naszym stole gości często według różnych... ⇖ 45
Nalewka z derenia to idealny trunek na jesienne szarugi i... ⇖ 69
Dziś przedstawiam szybki i bardzo prosty obiad a zarazem... ⇖ 47
To pyszne danie dobre zarówno jako śniadanie albo deser.... ⇖ 46
Taki szybki obiad to radość dla domowników gdy późno... ⇖ 46
Odkąd w moim domu zagościła frytownica beztłuszczowa... ⇖ 123
Przepisy na czasie
Poniżej stary, wypraktykowany w naszej rodzinie od lat... ⇖ 1476
Wprowadzenie do Pasztecików z mięsem i sosem czosnkowym... ⇖ 777
Te ogórki wychodzą niezwykle łagodne w smaku i naprawdę... ⇖ 751
Bób w zupełnie innej odsłonie, ze świeżymi warzywami... ⇖ 508
Gorące kanapki z blachy przygotowuje się bardzo szybko i... ⇖ 417