Zrazy wołowe zawijane po poznańsku

Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są zawsze wołowe nadziane boczkiem, cebulą i ogórkiem kiszonym. Po poznańsku do nadzienia dodaje się jeszcze kawałek ciemnego, razowego chleba. Doskonale smakują z parowańcami albo kluskami z dziurką i buraczkami na ciepło lub modrą kapustą. W Wielkopolsce to bardzo popularne i tradycyjne danie często serwowane na uroczyste obiady.Składniki na 6-8 zrazów:80 dkg wołowiny bez kości (u nas...
Najnowsze przepisy
Oh my gosh, let me tell you about strawberry mousse! This... ⇖ 10
Churros poppers are the perfect sweet treat! Imagine biting... ⇖ 10
Oh my goodness, let me tell you about fudgy chewy brookies!... ⇖ 10
There’s something magical about a warm bowl of soup on a... ⇖ 11
Rolada biszkoptowa z jabłkami jest banalnie prosta w... ⇖ 71
Pomimo tego, że bardzo lubię eksperymenty w kuchni, to... ⇖ 15
Wilgotne, mięciutkie i bardzo smaczne ciasto ze śliwkami,... ⇖ 24
Potrzebujecie przygotować w miarę szybki, ale pyszny i... ⇖ 14
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 28
Przepisy z bloga
Przepisy na czasie
Rolada biszkoptowa z jabłkami jest banalnie prosta w... ⇖ 71
Ciasto ucierane, śliwki i duuużo kruszonki. To musi być... ⇖ 57
Dziś zapraszam na bardzo dobre kruche ciasto z budyniem i... ⇖ 50
SUROWIEC-400 g mięso z łopatki-300 g mięso drobiowe-300... ⇖ 50
Kurczak pod pierzynką z cebuli – szybki, rodzinny obiad... ⇖ 48
30.08.2025 Magda Kokos i słony karmel to zniewalające... ⇖ 41