Najnowsze przepisy
Delikatne ale pyszne mięso idealne dla każdego? Te wymogi... ⇖ 6
Szklanka (250ml) surowej kaszy jaglanej waży około 180... ⇖ 11
Prosta babka marchewkowa, puszysta, wilgotna i delikatna.... ⇖ 42
Zostało nam trochę ugotowanych warzyw z rosołu, możemy... ⇖ 45
Zrazy wołowe zawijane po poznańsku

Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są zawsze wołowe nadziane boczkiem, cebulą i ogórkiem kiszonym. Po poznańsku do nadzienia dodaje się jeszcze kawałek ciemnego, razowego chleba. Doskonale smakują z parowańcami albo kluskami z dziurką i buraczkami na ciepło lub modrą kapustą. W Wielkopolsce to bardzo popularne i tradycyjne danie często serwowane na uroczyste obiady.Składniki na 6-8 zrazów:80 dkg wołowiny bez kości (u nas...
Przepisy z bloga
Prosta babka marchewkowa, puszysta, wilgotna i delikatna.... ⇖ 42
Zostało nam trochę ugotowanych warzyw z rosołu, możemy... ⇖ 45
Sos tatarski można przyrządzić z różnymi składnikami,... ⇖ 147
Bardzo proste ciasto z owocami. Wystarczy wrzucić do miski... ⇖ 33
Przepisy na czasie
Ta sałatka to najlepsza sałatka porowa, jaką jadłam! Z... ⇖ 3272
Na wielkanocnym stole nie może zabraknąć czegoś... ⇖ 1816
Polecam Wam dziś pyszną sałatkę jajeczno-szynkową z... ⇖ 1225
Jajka w sosie francuskim to nie tylko smakowita, ale i... ⇖ 1212
Cytrynowiec to ciasto, które nie tylko zachwyca smakiem,... ⇖ 1093
Babka to jedno z tych ciast, które idealnie sprawdza się... ⇖ 928
Pofalowany sernik na ciemnym spodzie Dziś najłatwiejszy... ⇖ 762
Wielkanocne kurczaczki to super pomysł na pyszną... ⇖ 709
Szynki w galarecie Tradycyjna sałatka jarzynowa zawinięta... ⇖ 612
Jeśli szukasz prostego, ale efektownego ciasta, które na... ⇖ 598