Najnowsze przepisy
Proste, szybkie ciasto do którego można użyć dowolnych... ⇖ 11
Surówka z kapusty pekińskiej Dziś zostawiam Wam przepis... ⇖ 21
Sezon na truskawki trwa w najlepsze, dlatego dzisiaj... ⇖ 30
Idealnie byłoby, gdyby danie było z makaronem lolli, ale... ⇖ 27
Zapraszam cię dzisiaj na pyszny obiadek, taki który... ⇖ 23
Siekane kotlety z kurczaka – prosty i pyszny przepis na... ⇖ 30
Zrazy wołowe zawijane po poznańsku

Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są zawsze wołowe nadziane boczkiem, cebulą i ogórkiem kiszonym. Po poznańsku do nadzienia dodaje się jeszcze kawałek ciemnego, razowego chleba. Doskonale smakują z parowańcami albo kluskami z dziurką i buraczkami na ciepło lub modrą kapustą. W Wielkopolsce to bardzo popularne i tradycyjne danie często serwowane na uroczyste obiady.Składniki na 6-8 zrazów:80 dkg wołowiny bez kości (u nas...
Przepisy z bloga
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi.... ⇖ 57
Szybciutka, pyszna z kilku składników zrobiona sałatka... ⇖ 50
Młoda kapusta na ciepło, zaprawiona zaklepką z masła i... ⇖ 105
Młoda kapusta duszona z ulubioną kiełbasą, boczkiem... ⇖ 68
Tort na bazie biszkoptu mocno czekoladowego, wilgotnego... ⇖ 61
Przepisy na czasie
Gorące kanapki z blachy przygotowuje się bardzo szybko i... ⇖ 257
Szukasz efektownego i pysznego ciasta, które zachwyci nie... ⇖ 77
Zapraszam na smaczną mizerię z ogórków. Przygotowana z... ⇖ 68
Z kremem śmietankowym, musem z jagód i kruchym spodem z... ⇖ 60
Domowa mleczna kanapka to deser, który skradł serca... ⇖ 58
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi.... ⇖ 57
Ten prosty i przepyszny deser z winogronami, kremem... ⇖ 57
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to... ⇖ 56
Drożdżówki w pomarańczowej nucie, z nadzieniem serowym... ⇖ 53