Zupa fasolowa tradycyjna
Źródło: https://rajchelewa.blogspot.com/2024/07/zupa-fasolowa-tradycyjna.html
Zupa fasolowa tradycyjnaJedna z najsmaczniejszych polskich zup.Bardzo sycąca, gęsta i aromatyczna, na wędzonym boczku i dobrym mięsie. Pyszna!Składniki:60 dkg biodrówki lub łopatki z kością30 dkg boczku parzonego, wędzonego1 i 1/2 szklanki drobnej białej fasoli3l wodywłoszczyzna (marchewka, seler, por)6 średnich ziemniaków1 cebulaprzyprawy: majeranek, sól, pieprz, liście laurowe, ziele angielskie i maggi2 łyżki mąki2 łyżki masła Sposób wykonania: Fasolę dzień...
Najnowsze przepisy
Szynka gotowana w herbacie to wyjątkowy domowy sposób na... ⇖ 10
Karp smażony w głębokim tłuszczu, polany masełkiem,... ⇖ 37
Budyń proteinowy z polewą z mlecznej czekolady od Prozis... ⇖ 23
Witam Kochani! Polecam pyszny schab pieczony, jeśli tylko... ⇖ 33
Przepisy z bloga
Karp smażony w głębokim tłuszczu, polany masełkiem,... ⇖ 37
Delikatny rosół wieprzowo -drobiowy z małymi pierożkami... ⇖ 39
Nie zdążyłyśmy upiec piernika na święta, nie szkodzi!... ⇖ 54
Nasze krokiety to idealny dodatek dobarszczu wigilijnegolub... ⇖ 46
Ciasto naleśnikowe na krokiety różni się trochę od... ⇖ 200
Proste, pyszne ciasto budyniowe na ciasteczkach petit... ⇖ 66
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z... ⇖ 46
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na... ⇖ 146
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach... ⇖ 42
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1900
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1306
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 762
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 709
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 622
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 618
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 586
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 506
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 495
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 483








































