Wszystkie przepisy z bloga :: krzyskuchnia.blogspot.com
Fot. © Brent Hofacker - Fotolia.comAby nasza domowa szynka... ⇖ 616
Fot. Krzysztof JaraczGdy chcemy pozbyc sie nadmiaru wody z... ⇖ 645
Fot. © robert6666 - Fotolia.comRosol bedzie mial piekny... ⇖ 582
Fot. © monticellllo - Fotolia.comPomarancze powinny... ⇖ 588
Fot. Krzysztof JaraczNa ponizszym filmie dowiesz sie co... ⇖ 591
Fot. Krzysztof JaraczNa ponizszym filmie dowiesz sie co... ⇖ 973
Nalewka ta lagodzi kolke i wszelkie skurcze wystepujace w... ⇖ 670
Fot. Krzysztof JaraczSkladniki :2 szklanki maki pszennej3... ⇖ 659
Skladniki :1 kg maki pszennej1 i 1/2 szklanki mleka2 cale... ⇖ 690
Na filmie ponizej dowiesz sie co zrobic, aby Twoje kotlety... ⇖ 603
Fot. Krzysztof JaraczSkladniki :80 dkg swiezego pstraga lub... ⇖ 531
Na filmie ponizej dowiesz sie kiedy nalezy solic warzywa,... ⇖ 576
Fot. © HandmadePictures - Fotolia.comPonizej znajdziesz... ⇖ 643
Skladniki :1/2 l mleka20 dkg cukru5 zoltek7 dkg swiezych... ⇖ 1165
Smazenie paczkow moze byc mile, szybkie i przyjemne. Zobacz... ⇖ 561
Do smazenia paczkow, faworkow i oponek trzeba uzywac... ⇖ 714
Temperatura tluszczu do smazenia paczkow powinna wynosic... ⇖ 604
Aby paczki, faworki lub oponki wchlanialy mniej tluszczu... ⇖ 620
Aby nasze paczki po usmazeniu mialy piekna biala obwodke... ⇖ 683
Aby maslo lub margaryna dodawane do ciast i kremow latwiej... ⇖ 471
Skladniki :1,5 kg sera mielonego50 dkg cukru pudru25 dkg... ⇖ 664
Gdy czasem pojawi sie na naszych konfiturach lub dzemach... ⇖ 958
Jajka sadzone lepiej nam sie udadza , gdy wybijemy je na... ⇖ 609
Ciasto drozdzowe bedzie bardziej pulchne po upieczeniu, gdy... ⇖ 607
Gdy dodajemy bazylie do naszych potraw nie powinnismy... ⇖ 623
Skladniki :1,5 kg dojrzalych owocow aronii0,5 kg cukru630... ⇖ 645
Skladniki :1 kg dojrzalych owocow dzikiej rozy0,5 l czystej... ⇖ 765
Skladniki :35-40 kwiatostanow czarnego bzu1 kg cukru1 l... ⇖ 634
Ciasto na pierogi powinno byc elastyczne, nie powinno byc... ⇖ 595
Skladniki :50 dkg mielonego bialego twarogu25 dkg miekkiego... ⇖ 628
Skladniki :2 dojrzale banany1 duze dojrzale mango100 ml... ⇖ 551
Skladniki :0,5 l jogurtu naturalnego lub kefiru25 dkg... ⇖ 609
Skladniki :40 dkg maki pszennej1 duze cale jajkosolokolo... ⇖ 635
Skladniki :15 dkg swiezych lisci melisy2 liscie miety... ⇖ 723
Bialy ser nie bedzie sie szybko psul, obsychal, bedzie... ⇖ 556
Nasz rosol bedzie smaczniejszy, jezeli mieso wlozymy do... ⇖ 573
Skladniki :1 kg ziemniakow3 pikantne papryczki chili3-4... ⇖ 514
Skladniki :8 duzych dojrzalych, slodkich pomaranczy2 l... ⇖ 555
Skladniki :10 dkg maki pszennej5 dkg cukru pudru5 dkg... ⇖ 539
Aby rozrobic zbyt twardy bialy ser ( twarog ) na miekka... ⇖ 1241
Bialy ser ( twarog ) dlugo zachowa swiezosc jesli owiniemy... ⇖ 601
Maslo nie bedzie nam sie zbyt szybko przypalac podczas... ⇖ 806
Zielona natka pietruszki najlepiej przechowuje sie , gdy... ⇖ 1082
Rozczyn ciasta drozdzowego najlepiej nam wyrosnie na... ⇖ 829
Wyschniety zolty ser znow bedzie swiezy, jesli zanurzymy go... ⇖ 657
Skladniki :1 kg bialego sera12 dkg miekkiej margaryny lub... ⇖ 468
Skladniki :15 dkg cukierkow 'krowek'3/4 szklanki smietany... ⇖ 672
Skladniki :3 szklanki cukru pudru1 lyzeczka soku z burakow... ⇖ 553
Aby odroznic jajko gotowane od surowego, trzeba zakrecic... ⇖ 730
Na filmie ponizej znajdziesz przepis, oraz sposob wykonania... ⇖ 578
Skladniki :4-5 udek z kurczaka majeraneksolpieprz czarny... ⇖ 2175
Brukselke najlepiej jest solic dopiero po ugotowaniu lub... ⇖ 528
Trzeba pamietac, aby czosnek, cebule , szczypiorek, pory... ⇖ 576
Wiek miesa wolowego mozna rozpoznac po jego wygladzie,... ⇖ 633
Mieso wolowe bedzie bardziej miekkie, gdy podczas duszenia... ⇖ 628
Skladniki :Ciasto na spod :2 szklanki makikostka masla3/4... ⇖ 567
Skladniki :1,20 kg schabu bez kosci1 kg ziemniakow1 lyzka... ⇖ 585
Aby latwo mozna bylo rozdzielic pozlepiane ze soba bakalie... ⇖ 747
Skladniki :0,5 l jogurtu lub kefiru naturalnego2 dojrzale... ⇖ 552
Skladniki :1 lyzeczka suszonego ziela glistnika1 szklanka... ⇖ 861
Skladniki :1 szklanka swiezo zerwanych platkow nagietka1... ⇖ 510
Skladniki :okolo 0,5 l swiezo rozwinietych pedow sosny1 l... ⇖ 620
Skladniki :250 ml swiezego mleka ( 1 szklanka )1/2 szklanki... ⇖ 572
Ryz nie poskleja nam sie podczas gotowania, gdy do wody... ⇖ 584
Ryz nie przywrze do dna garnka, nie przypali sie jesli... ⇖ 803
Pomidory bardzo latwo obierzemy ze skorki, jezeli najpierw... ⇖ 505
Kapusta bedzie smaczniejsza, jezeli podczas jej gotowania... ⇖ 586
Skladniki :1/3 szklanki swiezych lisci tymianku1 szklanka... ⇖ 543
Mleko nie straci swoich wartosci odzywczych, oraz nie... ⇖ 630
Skladniki :1 szklanka swiezych malin (moga byc mrozone)300... ⇖ 540
Skladniki :Na ciasto :2,5 szklanki maki pszennej 25 dkg... ⇖ 18968
Propozycja podania.Skladniki :1 i 1/2 podgardla1 kg lopatki... ⇖ 610
Skladniki :1 kg czerwonych porzeczek1 kg czarnych... ⇖ 790
Skladniki :1 l wody mineralnej niegazowanej2 srednie swieze... ⇖ 633
Zapraszam do obejrzenia filmu ponizej. Dowiesz sie z niego... ⇖ 572
Skladniki :1 torebeczka herbatki lipowej1 lyzeczka miodu... ⇖ 480
Skladniki :1 pomaranczaokolo 1/2 l wody mineralnej lub... ⇖ 590
Rekawiczki powlekane gumaNa pewno nie raz kazdy z nas mial... ⇖ 566
Przepisy na czasie
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 76
W dzieciństwie kotlet mielony był królem niedzielnego... ⇖ 75
Wczorajszy ryż. Produkt, który budzi skrajne emocje — z... ⇖ 71
Jesień może być piękna nawet w kuchni. Stary przepis... ⇖ 56
















































































































