Najnowsze przepisy
Prosty pomysł na obiad, pierś z kurczaka z mozzarellą i... ⇖ 3
Bigos z młodej kapusty to pyszne sezonowe danie, którego... ⇖ 13
Córka z Grecji to trzeci tom z serii Utracone córki W... ⇖ 6
Sernik na zimno z mangoZa oknem cieplutko, wiec sezon na... ⇖ 11
Trudno wyobrazić sobie kuchnię, w której zabrakłoby... ⇖ 15
Zupa koperkowa zabielana to dla mnie kwintesencja wiosny,... ⇖ 8
Błyskawiczna propozycja na pyszne danie z pierożkami... ⇖ 12
Bardzo smaczny kapuśniak z domowego kiszenia kapusty.... ⇖ 17
Baci di dama
Włoskie migdałowo-czekoladowe kruche ciasteczka tzw. całuski damy , które pochodzą z Piemontu. Zamiast migdałów można użyć również orzechów laskowych. Ciasteczka przechowujemy w szczelnym pojemniku przez maksymalnie tydzień.Składniki na około 25 ciasteczek:150 g mielonych migdałów lub mąki migdałowej150 g mąki pszennej150 g masła100 g cukuszczypta solido...
Przepisy z bloga
Toskańskie mocno chrupiące ciasteczka z pistacjami i... ⇖ 356
Tradycyjna grecka zupa z zielonej soczewicy na bazie... ⇖ 395
Delikatne semifreddo pistacjowe to półmrożony włoski... ⇖ 384
Genialna przekąska z greckiego sera feta zapieczonego w... ⇖ 464