Najnowsze przepisy
Wprowadzenie do przepisu na ciasto z rabarbarem i owocami... ⇖ 15
Wprowadzenie do Czekoladowego ciasta z dynią Czekoladowe... ⇖ 15
Wprowadzenie do Czekoladowego ciasta z owocami Czekoladowe... ⇖ 9
Wprowadzenie do ciasta marcepanowego z owocami Ciasto... ⇖ 9
Wprowadzenie do Wielkanocnej babki z lukrem Wielkanocna... ⇖ 10
Wprowadzenie do malinowej babki czekoladowej Dlaczego warto... ⇖ 9
Wprowadzenie do przepisu na Ciasto z truskawkami i... ⇖ 11
Wprowadzenie do Ciasta Orzechowego z Kremem Budyniowym... ⇖ 12
Cukier z kwiatów fiołka wonnego i forsycji

Przepiekane kolory cukrów kwiatowych. Kwiaty fiołków i forsycji są jadalne na surowo.Pomijam walory zdrowotne tych roślin bo kwiaty zamknięte w cukrze będą służyły do dekoracji ciast, tortów, deserów czy napoi np. przyozdabiając brzeg szklanki. Można cukier zmielić na puder i zrobić lukier do babki wielkanocnej. Można wyczarować piękne koloryTego rodzaju cukier można przygotować niemal z każdych kwiatów jadalnych. np. już niedługo z kwiatów lilaka pospolitego czyli...
Przepisy z bloga
Pięknie wygląda drzewo lipy w okresie kwitnienia, można... ⇖ 58
Tak przygotowany syrop pozwoli nam uaktywnić substancje... ⇖ 94
Wiosna jest to czas na urozmaicenie domowego pieczywa.... ⇖ 80
Ptysie z kremem karpatkowym, który mi najlepiej smakuje... ⇖ 140
Świetny sernik, po upieczeniu nie opada jest prosty jak... ⇖ 174
Wykorzystałam do pasztetu zamrożone wcześniej części z... ⇖ 115
Chleb bardzo udany:) Polecam go domowym piekarzom.Ciasto... ⇖ 127
Przepisy na czasie
Poniżej stary, wypraktykowany w naszej rodzinie od lat... ⇖ 1751
Te ogórki wychodzą niezwykle łagodne w smaku i naprawdę... ⇖ 885
Wprowadzenie do Pasztecików z mięsem i sosem czosnkowym... ⇖ 839
Bób w zupełnie innej odsłonie, ze świeżymi warzywami... ⇖ 567
Gorące kanapki z blachy przygotowuje się bardzo szybko i... ⇖ 482
Uwielbiam agrest, a w tym roku obrodził bardzo, więc... ⇖ 459