Najnowsze przepisy
Jedno z naszych ulubionych ciast na upały. Robię je... ⇖ 381
Och, jak my uwielbiamy kanapki z tą pastą! Robię ją... ⇖ 268
Kiełbasa żywiecka bez wędzenia Kiełbasa żywiecka bez... ⇖ 40
Daktyle faszerowane ricottą i pistacjami
Dzisiaj bedzie bezpanstwowo, bo faszerowane daktyle sa popularne w wielu miejscach, od Algierii po kraje Bliskiego Wschodu.Skladniki(na okolo 20 daktyli):- 20 daktyli- pol opakowania ricotty (okolo 125 g)- lyzka miodu lub syropu klonowego- szczypta kardamonu- odrobina suszonych platkow rozy (opcjonalnie)- 50 g pistacjiPrzygotowanie:1) W mlynku do kawy (jesli nie posiadamy, to mozna sprobowac...
Przepisy z bloga
Peixinhos da horta, czyli rybki z ogrodu to popularna... ⇖ 207
Idealnie wiosenna zupa chrzanowa z austriackiej Styrii -... ⇖ 269
W trakcie naszej zimowej wizyty w Walencji (pomarańczowej... ⇖ 278
Od czasu zjedzenia weneckiego makaronu z fasolą, przepisy... ⇖ 426
Kuchnia portugalska należy do tych raczej niedocenianych.... ⇖ 371