Najnowsze przepisy
Najlepsze ciasto, które babcia piecze każdego lata. Teraz... ⇖ 108
Ciekawy sposób na jajka sadzone Jajka sadzone w wianuszku.... ⇖ 23
Ciasteczka zrobione, bo miałam masło na końcówce daty,... ⇖ 18
Uwielbiam agrest, a w tym roku obrodził bardzo, więc... ⇖ 23
Przygotowanie dobrego ciasta drożdżowego wbrew pozorom... ⇖ 41
Inspiracją do tej sałatki były dwie rzeczy - pierwsza to... ⇖ 27
Chorwacja - Seljačka maneštra (Zupa z fasolką szparagową, kukurydzą i soczewicą)

Słowo maneštra pochodzi od włoskiego minestrone oznaczającego dość gęstą i pełną dodatków zupę (często z warzywami i makaronem). Ze względów historyczno-geograficznych, nazewnictwo i kuchnia włoska odgrywają po dziś dzień dużą rolę w kuchni i kulturze Chorwacji, szczególnie w okolicach nadmorskich.Seljačka maneštra w wolnym tłumaczeniu oznacza chłopską...
Przepisy z bloga
Peixinhos da horta, czyli rybki z ogrodu to popularna... ⇖ 423
Idealnie wiosenna zupa chrzanowa z austriackiej Styrii -... ⇖ 488
W trakcie naszej zimowej wizyty w Walencji (pomarańczowej... ⇖ 497
Od czasu zjedzenia weneckiego makaronu z fasolą, przepisy... ⇖ 691
Kuchnia portugalska należy do tych raczej niedocenianych.... ⇖ 628
Lentejas con verduras, czyli soczewica z warzywami nie... ⇖ 506
Leberwurst to niemiecki pasztet z wątróbki z dodatkiem... ⇖ 493
Przepisy na czasie
Poniżej stary, wypraktykowany w naszej rodzinie od lat... ⇖ 1476
Wprowadzenie do Pasztecików z mięsem i sosem czosnkowym... ⇖ 777
Te ogórki wychodzą niezwykle łagodne w smaku i naprawdę... ⇖ 752
Bób w zupełnie innej odsłonie, ze świeżymi warzywami... ⇖ 508
Gorące kanapki z blachy przygotowuje się bardzo szybko i... ⇖ 417