Najnowsze przepisy
Risotto to pyszna włoska klasyka,które sprawia, że ryż... ⇖ 22
SUROWIEC-boczek 4 kg-szynka 3 kg-karkówka 3kgPRZYPRAWY I... ⇖ 26
Ciasto bez pieczenia, które zobaczyłam na YouTube na... ⇖ 44
Faszerowane kalmary
Faszerowane kalmary duszone w sosie pomidorowym i podawane z makaronem lub dobrym pieczywem. Nadzienie, którym napełniane są tuby kalmarów, składa się z bułki tartej, kaparów, sera pecorino, czosnku i natki pietruszki. Przepis pochodzi z książki Jamiego Oliviera pt.: Jamie gotuje po włosku .Składniki na 2 porcje:4 duże tuby lub kilka kalmarów baby, rozmrożonych i...
Przepisy z bloga
Toskańskie mocno chrupiące ciasteczka z pistacjami i... ⇖ 355
Tradycyjna grecka zupa z zielonej soczewicy na bazie... ⇖ 393
Delikatne semifreddo pistacjowe to półmrożony włoski... ⇖ 383
Genialna przekąska z greckiego sera feta zapieczonego w... ⇖ 463