Najnowsze przepisy
Cukinia faszerowana gyrosem to danie, które z pewnością... ⇖ 4
Przepyszne ciasto. Kiedy przygotowałam je pierwszy raz na... ⇖ 26
Młoda kapusta z boczkiem i ziemniakami to pyszny wiosenny... ⇖ 14
ZAPIEKANKA MAKARONOWACześć moje kochane słoneczka.... ⇖ 22
29.04.2024 Magda Składniki (na 2 duże porcje): pęczek... ⇖ 15
Szukasz pomysłu na szybki i pożywny obiad? Kotleciki z... ⇖ 31
Szybkie i proste do przygotowania, bezproblemowe i tylko z... ⇖ 22
Filet drobiowy nadziewany wędzoną słoniną w cieście francuskim
filety drobiowe 2 szt1 op ciasta francuskiegosolpieprzoreganooliwaczosnek niedzwiedziwedzona slonina ok 50 g ewentualnie boczekzolty ser ok 50 gjajko do smarowaniaFilety nacinamy poprzecznie 7-8 razy. Slonine lub boczek kroimy na cienkie plasterki i tak samo zolty ser. W nacieci wkladamy po kawaleczku sera i sloniny, ukladamy je na kwadracie ciasta francuskiego, posypujemy przyprawami, i skrapiamy...
Przepisy z bloga
200 g masła200 g cukrucukier waniliowy1 kg twarogu ( z... ⇖ 75
ciasto pierogowe;500 g mąki2 łyżki oliwy1 łyżeczka... ⇖ 163
Ciasto pierogowe ok 300 gnadzienie z cukinią200 g mięsa... ⇖ 213
1 filet z kurczaka1 mała czerwona papryka1 op grzybków... ⇖ 259