Najnowsze przepisy
Przepis na wilgotne, pulchne ciasto pełne rabarbaru. Moja... ⇖ 80
Sałatka ziemniaczana do grillowanych mięsBardzo smaczna i... ⇖ 92
Sos tzatziki z polskim akcentemDoskonały do mięs z grilla... ⇖ 36
Przepis na prosty deser brzoskwiniowy w pucharkach! To... ⇖ 87
Takie typowe ciasto na lato. Jest bardzo smaczne, proste w... ⇖ 75
Szukacie pomysłu na ciekawy deser? Serniczki na zimno z... ⇖ 72
Grzybowe pęczotto z kremem gryczanym
Wiosna w pełni, ale nam się zachciało jesieni. Tak to jest, że cały rok się czeka na szparagi, a potem zje się ich tyle, że zaczyna się myśleć o grzybach. Pokusiliśmy się więc o zrobienie wegańskiego, ale bardzo kremowego grzybowego pęczotto lub (jak ktoś woli) kaszotto z kremem z kaszy gryczanej, selera i pieczonego czosnku.Składniki (4 porcje):- 150 g kaszy pęczak- 50 g...
Przepisy z bloga
Peixinhos da horta, czyli rybki z ogrodu to popularna... ⇖ 197
Idealnie wiosenna zupa chrzanowa z austriackiej Styrii -... ⇖ 261
W trakcie naszej zimowej wizyty w Walencji (pomarańczowej... ⇖ 273
Od czasu zjedzenia weneckiego makaronu z fasolą, przepisy... ⇖ 421
Kuchnia portugalska należy do tych raczej niedocenianych.... ⇖ 364