Najnowsze przepisy
Risotto ze szparagami (risotto agli asparagi) to wiosenne i... ⇖ 19
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już... ⇖ 31
Składniki: truskawki świeże 1 kg + z tego odłożyć do... ⇖ 56
SERNICZKI CZEKOLADOWEDzień dobry. Zapraszam was dzisiaj na... ⇖ 41
Norwegia - Zupa rabarbarowa (Rabarbrasuppe)
Przedstawiamy kolejny potarcie Tatin sposób na wykorzystanie rabarbaru - norweską rabarbrasuppe. Idealna w ciepłe wiosenne dni, serwowana na zimno z gałką lodów, jak i w te chłodniejsze, kiedy możemy podać ją na ciepło (również z lodami).Składniki (4 porcje):- 650 ml wody- 400 g rabarbaru- 4-5 łyżek cukru- 1/4 łyżeczki cynamonu- 1 łyżeczka cukru waniliowego-...
Przepisy z bloga
Peixinhos da horta, czyli rybki z ogrodu to popularna... ⇖ 200
Idealnie wiosenna zupa chrzanowa z austriackiej Styrii -... ⇖ 262
W trakcie naszej zimowej wizyty w Walencji (pomarańczowej... ⇖ 273
Od czasu zjedzenia weneckiego makaronu z fasolą, przepisy... ⇖ 422
Kuchnia portugalska należy do tych raczej niedocenianych.... ⇖ 365