Najnowsze przepisy
Pieczonki już kiedyś robiłem, a nawet zdobyłem dzięki... ⇖ 23
Będzie szybko, pysznie i białkowo czyli zdrowo. O nawet... ⇖ 40
Tak nas naszło na sernik jakoś, a w domu miałam krem... ⇖ 38
Panettone

Klasyczna włoska drożdżowa babka pochodząca z Mediolanu, pełna rodzynkek i kandyzowanej skórki z pomarańczy. W słonecznej Italii jest tradycyjnie pieczona w okresie bożonarodzeniowym. Ja natomiast piekę ją także na Wielkanoc. Możemy użyć do tego specjanej formy do Panettone lub zwykłej tortownicy, której boki wykłada się dodatkowo papierem do pieczenia.Składniki na babkę o...
Przepisy z bloga
Toskańskie mocno chrupiące ciasteczka z pistacjami i... ⇖ 591
Tradycyjna grecka zupa z zielonej soczewicy na bazie... ⇖ 606
Delikatne semifreddo pistacjowe to półmrożony włoski... ⇖ 607
Genialna przekąska z greckiego sera feta zapieczonego w... ⇖ 699
Tradycyjny i prosty przepis na spaghetti alla carbonara,... ⇖ 540
Klasyczna włoska babka Ciambella, którą piecze się w... ⇖ 1062
Grecki chleb typu flat bread , który tradycyjnie spożywa... ⇖ 939
Przepisy na czasie
Te ogórki to prawdziwy słoikowy hit, który robi furorę... ⇖ 1356
Sałatka Słoikowa od Teściowej to sprawdzony przepis na... ⇖ 563
Zapraszam Was serdecznie do kolejnego przepisu, w którym... ⇖ 476
Znakomite na zimę złote ogórki, które świetnie nadają... ⇖ 393
Plasterki kanapkowe na zimę to znakomita propozycja na... ⇖ 380
Najlepszy kompot na zimę to jest ten z mirabelek, który... ⇖ 379
Chrupiąca, owocowa pokusa to ciasto, które moi bliscy... ⇖ 348
Uwielbiam , chociaż nie jestem przesadnie mięsożerna.I... ⇖ 290