Najnowsze przepisy
Pyszne, mięciutkie muffinki, idealne do kawy, lub herbaty.... ⇖ 3
Na starym blogu mieliśmy przepis na zapiekane naleśniki... ⇖ 17
Galaretkowiec na mleku, czyli przepyszny deser na zimno.... ⇖ 41
Ciasto szpinakowe z musem truskawkowymWyśmienite w smaku,... ⇖ 27
Pappa al pomodoro
Aromatyczny toskański kremz dojrzałych pomidorów i czerstwego chleba z dodatkiem czosnku, papryczki chilli i świeżej bazylii. Jest to jedno z dań cucina povera czyli wywodzącej się z trudnych czasów we Włoszech tzw. ubogiej kuchni, gdzie nic nie może się zmarnować. Pappa al pomodoro to bardzo smaczny sposób na wykorzystanie resztek pieczywa.Składniki na 2 porcje:600 g...
Przepisy z bloga
Toskańskie mocno chrupiące ciasteczka z pistacjami i... ⇖ 355
Tradycyjna grecka zupa z zielonej soczewicy na bazie... ⇖ 393
Delikatne semifreddo pistacjowe to półmrożony włoski... ⇖ 383
Genialna przekąska z greckiego sera feta zapieczonego w... ⇖ 463