Najnowsze przepisy
Pieczonki już kiedyś robiłem, a nawet zdobyłem dzięki... ⇖ 23
Będzie szybko, pysznie i białkowo czyli zdrowo. O nawet... ⇖ 40
Tak nas naszło na sernik jakoś, a w domu miałam krem... ⇖ 38
Pappa al pomodoro

Aromatyczny toskański kremz dojrzałych pomidorów i czerstwego chleba z dodatkiem czosnku, papryczki chilli i świeżej bazylii. Jest to jedno z dań cucina povera czyli wywodzącej się z trudnych czasów we Włoszech tzw. ubogiej kuchni, gdzie nic nie może się zmarnować. Pappa al pomodoro to bardzo smaczny sposób na wykorzystanie resztek pieczywa.Składniki na 2 porcje:600 g...
Przepisy z bloga
Toskańskie mocno chrupiące ciasteczka z pistacjami i... ⇖ 591
Tradycyjna grecka zupa z zielonej soczewicy na bazie... ⇖ 606
Delikatne semifreddo pistacjowe to półmrożony włoski... ⇖ 607
Genialna przekąska z greckiego sera feta zapieczonego w... ⇖ 699
Tradycyjny i prosty przepis na spaghetti alla carbonara,... ⇖ 540
Klasyczna włoska babka Ciambella, którą piecze się w... ⇖ 1062
Grecki chleb typu flat bread , który tradycyjnie spożywa... ⇖ 939
Przepisy na czasie
Te ogórki to prawdziwy słoikowy hit, który robi furorę... ⇖ 1356
Sałatka Słoikowa od Teściowej to sprawdzony przepis na... ⇖ 563
Zapraszam Was serdecznie do kolejnego przepisu, w którym... ⇖ 476
Znakomite na zimę złote ogórki, które świetnie nadają... ⇖ 393
Plasterki kanapkowe na zimę to znakomita propozycja na... ⇖ 380
Najlepszy kompot na zimę to jest ten z mirabelek, który... ⇖ 379
Chrupiąca, owocowa pokusa to ciasto, które moi bliscy... ⇖ 348
Uwielbiam , chociaż nie jestem przesadnie mięsożerna.I... ⇖ 284