Najnowsze przepisy
Szukasz pomysłu na elegancki i wyjątkowy obiad? Ten... ⇖ 16
Cukinia faszerowana gyrosem to danie, które z pewnością... ⇖ 33
Przepyszne ciasto. Kiedy przygotowałam je pierwszy raz na... ⇖ 68
Młoda kapusta z boczkiem i ziemniakami to pyszny wiosenny... ⇖ 35
ZAPIEKANKA MAKARONOWACześć moje kochane słoneczka.... ⇖ 37
Peru - Ceviche z pieczarek (Ceviche de champiñones)
Ceviche to najczęściej marynowane w soku z limonki surowe owoce morza. Nie będzie jednak nietaktem zrobienie ceviche w wersji wegańskiej, z pieczarkami lub sercem palmy. Dzisiaj proponujemy ceviche de champiñones, czyli wersję pieczarkową.Składniki (4 porcje):- 4 bataty- 250 g pieczarek- 1 czerwona cebula- sok z 6-7 limonek- garść posiekanych liści kolendry- 3 łyżki oliwy-...
Przepisy z bloga
Peixinhos da horta, czyli rybki z ogrodu to popularna... ⇖ 196
Idealnie wiosenna zupa chrzanowa z austriackiej Styrii -... ⇖ 260
W trakcie naszej zimowej wizyty w Walencji (pomarańczowej... ⇖ 271
Od czasu zjedzenia weneckiego makaronu z fasolą, przepisy... ⇖ 418
Kuchnia portugalska należy do tych raczej niedocenianych.... ⇖ 363