Najnowsze przepisy
Chcesz pozbyć się zbędnych kilogramów? Detoks sokowy to... ⇖ 16
Zapraszam Was serdecznie do mojego najnowszego wpisu na... ⇖ 14
Jakie desery w pucharkach z bitą śmietaną warto zrobić?... ⇖ 26
Banalny serniczek z dodatkiem świeżego granatu od... ⇖ 20
U nas wypieki pod znakiem rabarbaru. Jest jeszcze kilka... ⇖ 35
Szynka prasowana.
Domowej roboty prasowana szynka, smakuje jak przasowana szynka robiona w czasach PRLu, Krakus .Składniki:szynka wieprzowa kulka 1,2 kgżelatyna spożywcza,- dwie małe łyżeczki (do obsypania)Solanka:peklosól 80 g/litr wody zimnejWykonanie:Szynkę dopasowujemy do szynkowaru. Z peklosoli i wody robimy solankę. Zrobioną solanką robimy nastrzyk 60 ml solanki na kilogram mięsa, w różnych...
Przepisy z bloga
Bardzo smaczne naleśniki z serem, idealne na śniadanie. Z... ⇖ 49
Smażone kotlety schabowe, panierowane w mące, bułce... ⇖ 37
Z podanego poniżej surowca wykonałem 2 salcesony. Bardzo... ⇖ 61
Bardzo smaczny kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim... ⇖ 49
Podwójnie panierowany filet z kurczaka, usmażony i podany... ⇖ 37
Smażone jajka na sadzone podane z ziemniakami i surówką... ⇖ 61