Wszystkie przepisy z bloga :: facetznozem.blogspot.com
Czasem trzeba lzej. Zwlaszcza po czasie tak intensywnym, ze... ⇖ 941
Ze wszystkich kuchennych wynalazkow, utensyliow, przyborow... ⇖ 1074
Jak to mozliwe, ze tej ksiazki nikt jeszcze nie wydal po... ⇖ 1027
Po calym dniu wloczenia sie po Neapolu, dniu wypelnionym... ⇖ 1113
Miasto szalone. Takie, w ktorym zakochuje sie czlowiek od... ⇖ 1181
Diabli mnie biora, gdy kolejny producent kostek rosolowych... ⇖ 804
No dobra, to robimy cos zdrowego.Czasem przychodzi taki... ⇖ 810
Wcale nie zartuje. Jesli zaserwujesz crème brûlée -... ⇖ 768
Potrawka, stew, Eintopf, czy po prostu zarcie: ten przepis... ⇖ 805
To jest danie na pozne lato i wczesna jesien, ale wlasnie... ⇖ 797
Skoro juz za tydzien Purim, najweselsze chyba zydowskie... ⇖ 900
Bardzo malo jest dzis ludzi obchodzacych w Polsce swieto... ⇖ 818
Ciag dalszy propozycji pod haslem zblizajacego sie swieta... ⇖ 731
No i pieknie jest. Wiosna idzie, nastawione jesienia... ⇖ 756
Pozno. Zmeczony. Po robocie. W domu zero gotowego obiadu.... ⇖ 799
"No dobra, to kupilismy w przyplywie ambicji wok, i glupio,... ⇖ 774
Ktory z nas nie przechodzil sytuacji w rodzaju: "jest... ⇖ 768
"Dostawa tak do godziny" - to bezlitosne haslo, ktore... ⇖ 777
Kto nie lubi pizzy? Ktory facet nie lubi pizzy? Co moze... ⇖ 670
70% zamowien pizzy w Polsce dokonuja faceci - przeczytalem... ⇖ 805
...czyli kafta, czyli kofta - bo transkrypcji jest co... ⇖ 861
No, teraz sie zacznie. Bedzie awantura. Juz za pizze z... ⇖ 729
Nie ma tu szczegolnej filozofii. Jest glod, potrzeba... ⇖ 1541
Jesli mam sie jakos usprawiedliwic za tak skandalicznie... ⇖ 810
Bede sie upieral, ze Turcja jest ojczyzna najlepszego... ⇖ 818
O tym, czym jest kebab (a czym niekoniecznie jest)... ⇖ 797
Ale zaraz, zaraz - czy pilaf nie powinien byc z ryzu? -... ⇖ 873
Jeszcze miesiac temu nie wiedzialem o tej kuchni prawie... ⇖ 936
Dzis bez szczegolnego rozkminiania, robimy cos na szybko.... ⇖ 846
Naprawde lubie ten moment: kiedy taszcze do domu siaty z... ⇖ 928
Na zewnatrz 35 stopni, a my z Lepsza Polowa wymyslilismy... ⇖ 882
Zaczyna sie ten krotki, a kluczowy moment w roku. Pomidory... ⇖ 870
To zdecydowanie jest jedno z moich ulubionych sniadan.... ⇖ 1006
No coz, ehem, doprawdy, no niespodziewalem sie, jak milo,... ⇖ 790
Jak sie juz chwalilem, tegoroczny urlop spedzilismy z... ⇖ 2146
Najdluzej trzymaja mi sie w glowie wspomnienia, w ktorych... ⇖ 1078
To dzis czas na zrobienie czegos na ukojenie nerw, na... ⇖ 952
Uprzejmie donosze, ze na krakowskim Malym Rynku dzieja sie... ⇖ 770
Najpierw z poczatku lipca zrobila sie polowa sierpnia,... ⇖ 1000
No dobra, szarlotka to jeszcze nie byl koniec. Nagly atak... ⇖ 789
Wrocilem! Sorry za dluga nieobecnosc, ale tam, gdzie bylem,... ⇖ 909
Jesien. Zimno. Za oknem niby rano, a swiatla tyle, ze o... ⇖ 850
Cos sie konczy, cos sie zaczyna - powiada klasyk. Konczy... ⇖ 958
Kiedy zastanawialismy sie z Lepsza Polowa, na jakie menu... ⇖ 803
Podajac taka przekaske, od strzala w srodku zimy przywolasz... ⇖ 808
Kuchnia faceta kojarzy sie raczej z zeberkami, stekami i... ⇖ 747
Synestezja - to nie tylko srodek stylistyczny w rodzaju... ⇖ 962
No dobra, to nie bedzie zupelnie serio.Bo po pierwsze, nie... ⇖ 858
Hummus to powazna sprawa.Jest jednym z najbardziej... ⇖ 885
No to jedziemy dalej. Po poprzedniej akcji, w ktorej... ⇖ 832
Ponoc w Rzeczpospolitej Szlacheckiej miara udanych Świat... ⇖ 818
1 kwietnia to byl dobry moment na taka akcje. Po pierwsze,... ⇖ 901
Pieczenie. Faceci lubia je zwykle w dwoch przypadkach. Po... ⇖ 763
To byl miesiac iscie karnawalowy. Na obu kulinarnych... ⇖ 817
Juz jestem, juz jestem! Ktokolwiek myslal, ze Facet z Nozem... ⇖ 872
Bedzie wazne wyznanie. Trudne jest dla mnie, bo to, co chce... ⇖ 785
To nie byl rok, ktory bedzie sie z sentymentem wspominalo,... ⇖ 776
Jak w tym starym kawale: "Kowalski, lubicie cieple piwo i... ⇖ 905
U Bratankow znad Niziny Panonskiej w temacie wina dzieje... ⇖ 920
Tez tak macie? Żaden kuchenny zapach, zadna kombinacja... ⇖ 926
To bylo w sylwestrowy wieczor, w samochodzie. Wracalem z... ⇖ 904
Jedziemy dalej. Troche czasu minelo od pierwszego odcinka... ⇖ 944
Ciagle ucze sie chleba. A od ostatniego chlebowego wpisu... ⇖ 936
Czasami czlowiek ma dosc.Na przyklad wtedy, kiedy przez... ⇖ 904
Sprzeczne namietnosci: jak zjesc cos pozywnego, ale... ⇖ 968
Gdy przed wyjazdem napomykalismy, gdzie sie wybieramy,... ⇖ 1013
Zastanawialiscie sie kiedys, czy jest na swiecie jakas... ⇖ 957
W glowie klimatyczny blend. Tak jak za oknem, gdzie jesien... ⇖ 993
Przyznam sie Wam do czegos. Od pewnego czasu ograniczylem... ⇖ 993
Rozmowa o pieczeniu chleba z moja 85-letnia babcia to nie... ⇖ 875
Przepisy na czasie
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 419
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 318
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 309
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 292
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 265
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 205
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 183
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 159
Przepyszna ryba po grecku w ekspresowej wersji dla... ⇖ 144
Ciasto Niespodzianka Markizy to elegancki, warstwowy deser,... ⇖ 126



















































































![Projekt chleb [level 1]:...](https://aduparosnie.pl/files/41/miniature/21801.jpg)
![Projekt chleb [level 2]:...](https://aduparosnie.pl/files/41/miniature/21800.jpg)
![Projekt chleb [level 3]:...](https://aduparosnie.pl/files/41/miniature/21799.jpg)











![Projekt chleb [level 4]:...](https://aduparosnie.pl/files/41/miniature/21787.jpg)














