Wszystkie przepisy z bloga :: facetznozem.blogspot.com
Czasem trzeba lzej. Zwlaszcza po czasie tak intensywnym, ze... ⇖ 944
Ze wszystkich kuchennych wynalazkow, utensyliow, przyborow... ⇖ 1074
Jak to mozliwe, ze tej ksiazki nikt jeszcze nie wydal po... ⇖ 1029
Po calym dniu wloczenia sie po Neapolu, dniu wypelnionym... ⇖ 1116
Miasto szalone. Takie, w ktorym zakochuje sie czlowiek od... ⇖ 1184
Diabli mnie biora, gdy kolejny producent kostek rosolowych... ⇖ 805
No dobra, to robimy cos zdrowego.Czasem przychodzi taki... ⇖ 813
Wcale nie zartuje. Jesli zaserwujesz crème brûlée -... ⇖ 774
Potrawka, stew, Eintopf, czy po prostu zarcie: ten przepis... ⇖ 809
To jest danie na pozne lato i wczesna jesien, ale wlasnie... ⇖ 804
Skoro juz za tydzien Purim, najweselsze chyba zydowskie... ⇖ 902
Bardzo malo jest dzis ludzi obchodzacych w Polsce swieto... ⇖ 819
Ciag dalszy propozycji pod haslem zblizajacego sie swieta... ⇖ 733
No i pieknie jest. Wiosna idzie, nastawione jesienia... ⇖ 760
Pozno. Zmeczony. Po robocie. W domu zero gotowego obiadu.... ⇖ 801
"No dobra, to kupilismy w przyplywie ambicji wok, i glupio,... ⇖ 776
Ktory z nas nie przechodzil sytuacji w rodzaju: "jest... ⇖ 776
"Dostawa tak do godziny" - to bezlitosne haslo, ktore... ⇖ 779
Kto nie lubi pizzy? Ktory facet nie lubi pizzy? Co moze... ⇖ 671
70% zamowien pizzy w Polsce dokonuja faceci - przeczytalem... ⇖ 814
...czyli kafta, czyli kofta - bo transkrypcji jest co... ⇖ 862
No, teraz sie zacznie. Bedzie awantura. Juz za pizze z... ⇖ 733
Nie ma tu szczegolnej filozofii. Jest glod, potrzeba... ⇖ 1554
Jesli mam sie jakos usprawiedliwic za tak skandalicznie... ⇖ 810
Bede sie upieral, ze Turcja jest ojczyzna najlepszego... ⇖ 818
O tym, czym jest kebab (a czym niekoniecznie jest)... ⇖ 798
Ale zaraz, zaraz - czy pilaf nie powinien byc z ryzu? -... ⇖ 874
Jeszcze miesiac temu nie wiedzialem o tej kuchni prawie... ⇖ 937
Dzis bez szczegolnego rozkminiania, robimy cos na szybko.... ⇖ 846
Naprawde lubie ten moment: kiedy taszcze do domu siaty z... ⇖ 931
Na zewnatrz 35 stopni, a my z Lepsza Polowa wymyslilismy... ⇖ 882
Zaczyna sie ten krotki, a kluczowy moment w roku. Pomidory... ⇖ 874
To zdecydowanie jest jedno z moich ulubionych sniadan.... ⇖ 1006
No coz, ehem, doprawdy, no niespodziewalem sie, jak milo,... ⇖ 792
Jak sie juz chwalilem, tegoroczny urlop spedzilismy z... ⇖ 2147
Najdluzej trzymaja mi sie w glowie wspomnienia, w ktorych... ⇖ 1080
To dzis czas na zrobienie czegos na ukojenie nerw, na... ⇖ 954
Uprzejmie donosze, ze na krakowskim Malym Rynku dzieja sie... ⇖ 770
Najpierw z poczatku lipca zrobila sie polowa sierpnia,... ⇖ 1001
No dobra, szarlotka to jeszcze nie byl koniec. Nagly atak... ⇖ 791
Wrocilem! Sorry za dluga nieobecnosc, ale tam, gdzie bylem,... ⇖ 910
Jesien. Zimno. Za oknem niby rano, a swiatla tyle, ze o... ⇖ 857
Cos sie konczy, cos sie zaczyna - powiada klasyk. Konczy... ⇖ 960
Kiedy zastanawialismy sie z Lepsza Polowa, na jakie menu... ⇖ 804
Podajac taka przekaske, od strzala w srodku zimy przywolasz... ⇖ 816
Kuchnia faceta kojarzy sie raczej z zeberkami, stekami i... ⇖ 754
Synestezja - to nie tylko srodek stylistyczny w rodzaju... ⇖ 967
No dobra, to nie bedzie zupelnie serio.Bo po pierwsze, nie... ⇖ 859
Hummus to powazna sprawa.Jest jednym z najbardziej... ⇖ 888
No to jedziemy dalej. Po poprzedniej akcji, w ktorej... ⇖ 832
Ponoc w Rzeczpospolitej Szlacheckiej miara udanych Świat... ⇖ 818
1 kwietnia to byl dobry moment na taka akcje. Po pierwsze,... ⇖ 901
Pieczenie. Faceci lubia je zwykle w dwoch przypadkach. Po... ⇖ 763
To byl miesiac iscie karnawalowy. Na obu kulinarnych... ⇖ 825
Juz jestem, juz jestem! Ktokolwiek myslal, ze Facet z Nozem... ⇖ 877
Bedzie wazne wyznanie. Trudne jest dla mnie, bo to, co chce... ⇖ 789
To nie byl rok, ktory bedzie sie z sentymentem wspominalo,... ⇖ 776
Jak w tym starym kawale: "Kowalski, lubicie cieple piwo i... ⇖ 906
U Bratankow znad Niziny Panonskiej w temacie wina dzieje... ⇖ 928
Tez tak macie? Żaden kuchenny zapach, zadna kombinacja... ⇖ 928
To bylo w sylwestrowy wieczor, w samochodzie. Wracalem z... ⇖ 906
Jedziemy dalej. Troche czasu minelo od pierwszego odcinka... ⇖ 952
Ciagle ucze sie chleba. A od ostatniego chlebowego wpisu... ⇖ 941
Czasami czlowiek ma dosc.Na przyklad wtedy, kiedy przez... ⇖ 906
Sprzeczne namietnosci: jak zjesc cos pozywnego, ale... ⇖ 968
Gdy przed wyjazdem napomykalismy, gdzie sie wybieramy,... ⇖ 1018
Zastanawialiscie sie kiedys, czy jest na swiecie jakas... ⇖ 957
W glowie klimatyczny blend. Tak jak za oknem, gdzie jesien... ⇖ 993
Przyznam sie Wam do czegos. Od pewnego czasu ograniczylem... ⇖ 994
Rozmowa o pieczeniu chleba z moja 85-letnia babcia to nie... ⇖ 878
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 572
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 502
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 485
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 414
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 386
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 381
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 371
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 255
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 250
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 249



















































































![Projekt chleb [level 1]:...](https://aduparosnie.pl/files/41/miniature/21801.jpg)
![Projekt chleb [level 2]:...](https://aduparosnie.pl/files/41/miniature/21800.jpg)
![Projekt chleb [level 3]:...](https://aduparosnie.pl/files/41/miniature/21799.jpg)











![Projekt chleb [level 4]:...](https://aduparosnie.pl/files/41/miniature/21787.jpg)














