Wszystkie przepisy z bloga :: facetznozem.blogspot.com
Czasem trzeba lzej. Zwlaszcza po czasie tak intensywnym, ze... ⇖ 946
Ze wszystkich kuchennych wynalazkow, utensyliow, przyborow... ⇖ 1076
Jak to mozliwe, ze tej ksiazki nikt jeszcze nie wydal po... ⇖ 1036
Po calym dniu wloczenia sie po Neapolu, dniu wypelnionym... ⇖ 1126
Miasto szalone. Takie, w ktorym zakochuje sie czlowiek od... ⇖ 1187
Diabli mnie biora, gdy kolejny producent kostek rosolowych... ⇖ 811
No dobra, to robimy cos zdrowego.Czasem przychodzi taki... ⇖ 824
Wcale nie zartuje. Jesli zaserwujesz crème brûlée -... ⇖ 786
Potrawka, stew, Eintopf, czy po prostu zarcie: ten przepis... ⇖ 820
To jest danie na pozne lato i wczesna jesien, ale wlasnie... ⇖ 812
Skoro juz za tydzien Purim, najweselsze chyba zydowskie... ⇖ 916
Bardzo malo jest dzis ludzi obchodzacych w Polsce swieto... ⇖ 827
Ciag dalszy propozycji pod haslem zblizajacego sie swieta... ⇖ 740
No i pieknie jest. Wiosna idzie, nastawione jesienia... ⇖ 769
Pozno. Zmeczony. Po robocie. W domu zero gotowego obiadu.... ⇖ 806
"No dobra, to kupilismy w przyplywie ambicji wok, i glupio,... ⇖ 782
Ktory z nas nie przechodzil sytuacji w rodzaju: "jest... ⇖ 786
"Dostawa tak do godziny" - to bezlitosne haslo, ktore... ⇖ 785
Kto nie lubi pizzy? Ktory facet nie lubi pizzy? Co moze... ⇖ 675
70% zamowien pizzy w Polsce dokonuja faceci - przeczytalem... ⇖ 819
...czyli kafta, czyli kofta - bo transkrypcji jest co... ⇖ 867
No, teraz sie zacznie. Bedzie awantura. Juz za pizze z... ⇖ 742
Nie ma tu szczegolnej filozofii. Jest glod, potrzeba... ⇖ 1564
Jesli mam sie jakos usprawiedliwic za tak skandalicznie... ⇖ 814
Bede sie upieral, ze Turcja jest ojczyzna najlepszego... ⇖ 826
O tym, czym jest kebab (a czym niekoniecznie jest)... ⇖ 802
Ale zaraz, zaraz - czy pilaf nie powinien byc z ryzu? -... ⇖ 879
Jeszcze miesiac temu nie wiedzialem o tej kuchni prawie... ⇖ 942
Dzis bez szczegolnego rozkminiania, robimy cos na szybko.... ⇖ 849
Naprawde lubie ten moment: kiedy taszcze do domu siaty z... ⇖ 936
Na zewnatrz 35 stopni, a my z Lepsza Polowa wymyslilismy... ⇖ 887
Zaczyna sie ten krotki, a kluczowy moment w roku. Pomidory... ⇖ 886
To zdecydowanie jest jedno z moich ulubionych sniadan.... ⇖ 1010
No coz, ehem, doprawdy, no niespodziewalem sie, jak milo,... ⇖ 800
Jak sie juz chwalilem, tegoroczny urlop spedzilismy z... ⇖ 2149
Najdluzej trzymaja mi sie w glowie wspomnienia, w ktorych... ⇖ 1091
To dzis czas na zrobienie czegos na ukojenie nerw, na... ⇖ 963
Uprzejmie donosze, ze na krakowskim Malym Rynku dzieja sie... ⇖ 778
Najpierw z poczatku lipca zrobila sie polowa sierpnia,... ⇖ 1007
No dobra, szarlotka to jeszcze nie byl koniec. Nagly atak... ⇖ 805
Wrocilem! Sorry za dluga nieobecnosc, ale tam, gdzie bylem,... ⇖ 913
Jesien. Zimno. Za oknem niby rano, a swiatla tyle, ze o... ⇖ 862
Cos sie konczy, cos sie zaczyna - powiada klasyk. Konczy... ⇖ 970
Kiedy zastanawialismy sie z Lepsza Polowa, na jakie menu... ⇖ 807
Podajac taka przekaske, od strzala w srodku zimy przywolasz... ⇖ 827
Kuchnia faceta kojarzy sie raczej z zeberkami, stekami i... ⇖ 765
Synestezja - to nie tylko srodek stylistyczny w rodzaju... ⇖ 976
No dobra, to nie bedzie zupelnie serio.Bo po pierwsze, nie... ⇖ 864
Hummus to powazna sprawa.Jest jednym z najbardziej... ⇖ 899
No to jedziemy dalej. Po poprzedniej akcji, w ktorej... ⇖ 839
Ponoc w Rzeczpospolitej Szlacheckiej miara udanych Świat... ⇖ 823
1 kwietnia to byl dobry moment na taka akcje. Po pierwsze,... ⇖ 904
Pieczenie. Faceci lubia je zwykle w dwoch przypadkach. Po... ⇖ 770
To byl miesiac iscie karnawalowy. Na obu kulinarnych... ⇖ 837
Juz jestem, juz jestem! Ktokolwiek myslal, ze Facet z Nozem... ⇖ 883
Bedzie wazne wyznanie. Trudne jest dla mnie, bo to, co chce... ⇖ 794
To nie byl rok, ktory bedzie sie z sentymentem wspominalo,... ⇖ 784
Jak w tym starym kawale: "Kowalski, lubicie cieple piwo i... ⇖ 909
U Bratankow znad Niziny Panonskiej w temacie wina dzieje... ⇖ 939
Tez tak macie? Żaden kuchenny zapach, zadna kombinacja... ⇖ 939
To bylo w sylwestrowy wieczor, w samochodzie. Wracalem z... ⇖ 912
Jedziemy dalej. Troche czasu minelo od pierwszego odcinka... ⇖ 959
Ciagle ucze sie chleba. A od ostatniego chlebowego wpisu... ⇖ 953
Czasami czlowiek ma dosc.Na przyklad wtedy, kiedy przez... ⇖ 912
Sprzeczne namietnosci: jak zjesc cos pozywnego, ale... ⇖ 970
Gdy przed wyjazdem napomykalismy, gdzie sie wybieramy,... ⇖ 1032
Zastanawialiscie sie kiedys, czy jest na swiecie jakas... ⇖ 962
W glowie klimatyczny blend. Tak jak za oknem, gdzie jesien... ⇖ 997
Przyznam sie Wam do czegos. Od pewnego czasu ograniczylem... ⇖ 996
Rozmowa o pieczeniu chleba z moja 85-letnia babcia to nie... ⇖ 884
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1973
Prosty przepis na klasyczny drożdżowy makowiec. Przepis... ⇖ 1834
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1354
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 788
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 717
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 641
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 628
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 597



















































































![Projekt chleb [level 1]:...](https://aduparosnie.pl/files/41/miniature/21801.jpg)
![Projekt chleb [level 2]:...](https://aduparosnie.pl/files/41/miniature/21800.jpg)
![Projekt chleb [level 3]:...](https://aduparosnie.pl/files/41/miniature/21799.jpg)











![Projekt chleb [level 4]:...](https://aduparosnie.pl/files/41/miniature/21787.jpg)














