Wszystkie przepisy z bloga :: facetznozem.blogspot.com
Czasem trzeba lzej. Zwlaszcza po czasie tak intensywnym, ze... ⇖ 953
Ze wszystkich kuchennych wynalazkow, utensyliow, przyborow... ⇖ 1081
Jak to mozliwe, ze tej ksiazki nikt jeszcze nie wydal po... ⇖ 1052
Po calym dniu wloczenia sie po Neapolu, dniu wypelnionym... ⇖ 1140
Miasto szalone. Takie, w ktorym zakochuje sie czlowiek od... ⇖ 1194
Diabli mnie biora, gdy kolejny producent kostek rosolowych... ⇖ 817
No dobra, to robimy cos zdrowego.Czasem przychodzi taki... ⇖ 837
Wcale nie zartuje. Jesli zaserwujesz crème brûlée -... ⇖ 798
Potrawka, stew, Eintopf, czy po prostu zarcie: ten przepis... ⇖ 835
To jest danie na pozne lato i wczesna jesien, ale wlasnie... ⇖ 823
Skoro juz za tydzien Purim, najweselsze chyba zydowskie... ⇖ 926
Bardzo malo jest dzis ludzi obchodzacych w Polsce swieto... ⇖ 835
Ciag dalszy propozycji pod haslem zblizajacego sie swieta... ⇖ 745
No i pieknie jest. Wiosna idzie, nastawione jesienia... ⇖ 783
Pozno. Zmeczony. Po robocie. W domu zero gotowego obiadu.... ⇖ 812
"No dobra, to kupilismy w przyplywie ambicji wok, i glupio,... ⇖ 788
Ktory z nas nie przechodzil sytuacji w rodzaju: "jest... ⇖ 797
"Dostawa tak do godziny" - to bezlitosne haslo, ktore... ⇖ 790
Kto nie lubi pizzy? Ktory facet nie lubi pizzy? Co moze... ⇖ 681
70% zamowien pizzy w Polsce dokonuja faceci - przeczytalem... ⇖ 829
...czyli kafta, czyli kofta - bo transkrypcji jest co... ⇖ 872
No, teraz sie zacznie. Bedzie awantura. Juz za pizze z... ⇖ 752
Nie ma tu szczegolnej filozofii. Jest glod, potrzeba... ⇖ 1581
Jesli mam sie jakos usprawiedliwic za tak skandalicznie... ⇖ 824
Bede sie upieral, ze Turcja jest ojczyzna najlepszego... ⇖ 836
O tym, czym jest kebab (a czym niekoniecznie jest)... ⇖ 809
Ale zaraz, zaraz - czy pilaf nie powinien byc z ryzu? -... ⇖ 888
Jeszcze miesiac temu nie wiedzialem o tej kuchni prawie... ⇖ 948
Dzis bez szczegolnego rozkminiania, robimy cos na szybko.... ⇖ 859
Naprawde lubie ten moment: kiedy taszcze do domu siaty z... ⇖ 942
Na zewnatrz 35 stopni, a my z Lepsza Polowa wymyslilismy... ⇖ 893
Zaczyna sie ten krotki, a kluczowy moment w roku. Pomidory... ⇖ 904
To zdecydowanie jest jedno z moich ulubionych sniadan.... ⇖ 1020
No coz, ehem, doprawdy, no niespodziewalem sie, jak milo,... ⇖ 814
Jak sie juz chwalilem, tegoroczny urlop spedzilismy z... ⇖ 2159
Najdluzej trzymaja mi sie w glowie wspomnienia, w ktorych... ⇖ 1111
To dzis czas na zrobienie czegos na ukojenie nerw, na... ⇖ 977
Uprzejmie donosze, ze na krakowskim Malym Rynku dzieja sie... ⇖ 786
Najpierw z poczatku lipca zrobila sie polowa sierpnia,... ⇖ 1012
No dobra, szarlotka to jeszcze nie byl koniec. Nagly atak... ⇖ 818
Wrocilem! Sorry za dluga nieobecnosc, ale tam, gdzie bylem,... ⇖ 923
Jesien. Zimno. Za oknem niby rano, a swiatla tyle, ze o... ⇖ 872
Cos sie konczy, cos sie zaczyna - powiada klasyk. Konczy... ⇖ 977
Kiedy zastanawialismy sie z Lepsza Polowa, na jakie menu... ⇖ 812
Podajac taka przekaske, od strzala w srodku zimy przywolasz... ⇖ 841
Kuchnia faceta kojarzy sie raczej z zeberkami, stekami i... ⇖ 775
Synestezja - to nie tylko srodek stylistyczny w rodzaju... ⇖ 990
No dobra, to nie bedzie zupelnie serio.Bo po pierwsze, nie... ⇖ 870
Hummus to powazna sprawa.Jest jednym z najbardziej... ⇖ 914
No to jedziemy dalej. Po poprzedniej akcji, w ktorej... ⇖ 844
Ponoc w Rzeczpospolitej Szlacheckiej miara udanych Świat... ⇖ 828
1 kwietnia to byl dobry moment na taka akcje. Po pierwsze,... ⇖ 909
Pieczenie. Faceci lubia je zwykle w dwoch przypadkach. Po... ⇖ 774
To byl miesiac iscie karnawalowy. Na obu kulinarnych... ⇖ 847
Juz jestem, juz jestem! Ktokolwiek myslal, ze Facet z Nozem... ⇖ 893
Bedzie wazne wyznanie. Trudne jest dla mnie, bo to, co chce... ⇖ 805
To nie byl rok, ktory bedzie sie z sentymentem wspominalo,... ⇖ 796
Jak w tym starym kawale: "Kowalski, lubicie cieple piwo i... ⇖ 916
U Bratankow znad Niziny Panonskiej w temacie wina dzieje... ⇖ 945
Tez tak macie? Żaden kuchenny zapach, zadna kombinacja... ⇖ 951
To bylo w sylwestrowy wieczor, w samochodzie. Wracalem z... ⇖ 918
No wiec chleb. Trudno mi sobie wyobrazic, zeby... ⇖ 1010
Jedziemy dalej. Troche czasu minelo od pierwszego odcinka... ⇖ 968
Ciagle ucze sie chleba. A od ostatniego chlebowego wpisu... ⇖ 968
Czasami czlowiek ma dosc.Na przyklad wtedy, kiedy przez... ⇖ 920
Sprzeczne namietnosci: jak zjesc cos pozywnego, ale... ⇖ 977
Gdy przed wyjazdem napomykalismy, gdzie sie wybieramy,... ⇖ 1043
Zastanawialiscie sie kiedys, czy jest na swiecie jakas... ⇖ 968
W glowie klimatyczny blend. Tak jak za oknem, gdzie jesien... ⇖ 1008
Przyznam sie Wam do czegos. Od pewnego czasu ograniczylem... ⇖ 1004
Rozmowa o pieczeniu chleba z moja 85-letnia babcia to nie... ⇖ 890
Przepisy na czasie
Prosty przepis na klasyczny drożdżowy makowiec. Przepis... ⇖ 3784
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 2346
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1682
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 944
Duszona pierś z indyka na kanapki Dziś zdrowa domowa... ⇖ 916
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 852
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 805



















































































![Projekt chleb [level 1]:...](https://aduparosnie.pl/files/41/miniature/21801.jpg)
![Projekt chleb [level 2]:...](https://aduparosnie.pl/files/41/miniature/21800.jpg)
![Projekt chleb [level 3]:...](https://aduparosnie.pl/files/41/miniature/21799.jpg)











![Projekt chleb [level 4]:...](https://aduparosnie.pl/files/41/miniature/21787.jpg)














